Jelenlegi hely

Palkovics László

Zökkenőmentes volt a tankerületi központok indulása

Fotó: MTI, Kovács Tamás

Zökkenőmentesen indult az év, az 58 tankerületi központ működése rendben megkezdődött, az önkormányzati iskolák átvétele lezárult - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára.

Palkovics László visszásnak tartja a Tanítanék mozgalom tüntetését

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Palkovics László oktatásért felelős államtitkár szerint visszás, hogy olyan oktatáskutatók tiltakoznak, akik pályázati alapon korábban lehetőséget kaptak oktatással kapcsolatos tanulmányok kidolgozására.

Vonzóbb lett a pedagógusi pálya

Fotó: MTI, archív

Az elmúlt években növekedett a tanárképzésbe jelentkezett és felvett hallgatók száma - mondta az oktatási államtitkár szerda reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Megszűntek az iskolák finanszírozásával kapcsolatos gondok

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) költségvetését idén 91,5 milliárd forinttal növelte meg a kormány, így az elmúlt nyolc-kilenc hónapban az iskolák finanszírozásával kapcsolatos "ügyek" megszűntek - mondta Palkovics László oktatási államtitkár kedden az Országgyűlésben, hozzátéve: a Kliknek, szemben a februári 17 milliárdos lejárt tartozásállománnyal, ma nincs kifizetetlen számlája.

Nemzetközi Alumni Találkozó Budapesten

Fotó: MTI, archív

Korábban Magyarországon diplomát szerzett hallgatók részvételével Nemzetközi Alumni Találkozót tartanak csütörtökön és pénteken Budapesten - mondta az emberi erőforrások minisztere  Budapesten.