Jelenlegi hely

Párizs

Katonákat gázoltak Párizsban

Francia katonák közé egy hajtott egy ismeretlen Párizs Levallois-Perret nevű elővárosában. A támadás reggel nyolc órakor történt, hat katona megsérült, közülük négyen súlyosan - tudatta a párizsi rendőrség. A támadó elmenekült. A katonák a terrorellenes művelet keretében járőröztek.

Közel 11 ezer rendőr a nemzeti ünnepen

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A terrorfenyegetettség miatt a párizsi rendőrség közel 11 ezer tagját mozgósítja a pénteki nemzeti ünnepen, egy részüket a Champs-Elysées sugárúton rendezett katonai díszszemlén, amelyen Donald Trump amerikai elnök is jelen lesz - közölte a párizsi prefektúra.

Párizsban lesz a 9. Rubik-kocka világbajnokság

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció, szerk.

Párizsban rendezik meg a 9. Rubik-kocka világbajnokságot, amelyen a világ minden tájáról érkező 1100 legjobb játékos július 13. és 16. között mérheti össze a tudását.

Őrizetben a hozzátartozók

Őrizetbe vették kedden a az előző napi párizsi furgonos merényletkísérlet iszlamista radikális elkövetőjének négy hozzátartozóját - közölték rendőrségi források.

Rendőrségi furgonba rohant egy autó Párizsban

Képernyőfotó: https://twitter.com/aelhawley

Szándékosan rendőrségi furgonba rohant egy autó Párizsban, a Champs-Elysée sugárúton hétfő délután, nem sérült meg senki - közölte a helyi prefektúra.