Jelenlegi hely

Párizs

Hat embert késeltek meg Párizsban

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Egyetlen támadás során hat embert késeltek meg Párizs északi, migránsok által sűrűn lakott részén - írja a Le Parisian hírére hivatkozva a Breitbart London.
 

Árad a Szajna Párizsban

Fotó: MTI, Vajda János

Közel 1500 embert kellett kiköltöztetni otthonaikból Párizsban és környékén, miután vasárnap tovább emelkedett a Szajna vízszintje - számolt be róla a Reuters hírügynökség.

Brutális támadás Párizsban

Fotó: Shutterstock illusztráció

Brutális támadás ért Párizs egyik elővárosában két rendőrt szilveszteréjjel, az esetet a francia elnök és a belügyminiszter is élesen elítélte, és az elkövetők felelősségre vonását ígérte - írta kedden a Die Welt című német napilap.

Februárra halasztották a tárgyalást

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

A védelmet ellátó ügyvéd kérésére február 5-re halasztották Salah Abdeslam és társa, Soufien Ayari brüsszeli ügyének tárgyalását - közölte az ügyben illetékes belga bíróság hétfőn. A 2015 novemberében, Párizsban elkövetett terrortámadások kitervelésével vádolt, jelenleg franciaországi őrizetben tartott Abdeslamnak és társának azért kell bíróság elé állnia, mert egy héttel a brüsszeli terrortámadásokat megelőzően rendőrökre támadtak; Belgiumban gyilkossági kísérlet, továbbá tiltott fegyvertartás miatt indult eljárás ellenük.

Milyen lesz Párizs 2030-ban?

Fotó: Facebook.com

Európa folyamatosan változik, ám ez a változás néhány országban szembetűnőbb, mint máshol.