Jelenlegi hely

Pécs

Felújították a Pécsi Horvát Színházat

Fotó: MTI, Sóki Tamás

Átadták csütörtökön a Pécsi Horvát Színház felújított és kibővített épületét. Az intézményt Nina Obuljen Korzinek, Horvátország kultúráért felelős minisztere és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere avatta fel.
 

Pécsett és Debrecenben is tüntettek

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Pécsett civilek, Debrecenben ellenzéki politikusok kezdeményezésére gyűltek össze kormányellenes demonstrálók vasárnap este új választást, szabad sajtót és valódi rendszerváltást követelve.

Megvesztegették Botkát?

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Botka László MSZP-s politikus, szegedi polgármester, korábbi miniszterelnök-jelölt megvesztegetéséről beszélt egy vádlott a Fővárosi Törvényszéken csütörtökön megtartott tárgyaláson.
 

Nemzetközi borkóstoló Pécsen

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Nemzetközi szemlét és borkóstolót tartanak a portugieser népszerűsítésére április 6-án és 7-én Pécsen, amelyen először kóstolhatják meg a borkedvelők a villányi borvidék új "közösségi bisztróborát".
 

Már ott vannak mindenütt

Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Megdöbbentő tény került napvilágra nemrég Pécs városában. Kiderült, hogy két helyi iskola is tanmenetébe iktatott egy „érzékenyítő” programot, amely nemcsak a migráció megértésére, de a migránsok segítésére és elfogadására is neveli a diákokat, többek között játékos helyzetgyakorlatokon keresztül. Pécs a második megyeszékhely, ahol Debrecen mellett szintén irodát létesített Soros György.