Jelenlegi hely

pedagógusok

Nagyobb megbecsülés a pedagógusoknak

Iskolai tanóra

Egyre több tornaterem és tanuszoda épül

Nem lehet nem észrevenni, hogy a korábbi trenddel ellentétben a pedagógusképzés évről évre népszerűbb. Mindez annak is köszönhető, hogy a tanárok ma már könnyebben meg tudnak élni a fizetésükből.

A kilencvenes évektől kezdve – például az alacsony fizetés, a pedagóguspálya társadalmi presztízsének csökkenése miatt – egyre kevesebb fiatal tartotta vonzónak a tanári pályát, az elmúlt bő fél évtizedben azonban örömteli trendforduló figyelhető meg.

Ha a Jobbikon múlik, béremelés sem lenne

Fotó: MTI, archív

Ha a Jobbikon múlik, pedagógus-béremelés sem lenne - közölte a Fidesz kedden, arra reagálva, hogy a jobbikos Dúró Dóra sajtótájékoztatóján azt mondta: pártja kormányra kerülése esetén a diplomás átlagbér szintjére emelné a pedagógusok fizetését.

Szeptembertől nő a pedagógusok bére

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Szeptemberben megemelik a tanárok bérét, ami körülbelül 175 ezer pedagógust érint, és 24 milliárd forintot fordítanak rá a költségvetésből - mondta Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára az MTI-nek.

Szakmai szervezetek is támogatják a törvénymódosítást

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

Pedagógus és gyógypedagógus szervezetek támogatják a köznevelési törvény közelmúltban elfogadott, a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel (BTM) küzdő gyermekeket érintő törvénymódosítást - olvasható a szervezetek MTI-hez pénteken eljutatott közleményében.

Rétvári: tovább emelkednek a pedagógusbérek

Fotó: MTI, archív

Idén szeptembertől ismét emelkedik a pedagógusok bére, a folyamat 2107-ben is folytatódik, ezzel kívánta a kormány kifejezni megbecsülését a pedagógusok iránt - emelte ki Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a csurgói Kolping Nagyváthy János Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskolában tartott tanévnyitón, szerdán.