Jelenlegi hely

program

Pannonhalmi Gyógynövényhét

A gyógy- és fűszernövényekhez kapcsolódó ismeretterjesztő és kézműves foglalkozásokkal, kóstolókkal, vásári forgataggal és orgonahangversennyel várják az érdeklődőket a kedden kezdődő Pannonhalmi Gyógynövényhét nevű rendezvényen, amely augusztus 20-ig tart - tájékoztatta a szervező Pannonhalmi Főapátság az MTI-t.

Ősök Attila sátrában

Ez a negyedik ilyen alkalom. Sajátos váltógazdálkodás alakított ki a szövetség, amelyben a Kurultáj és Ősök Napja váltja egymást, éves fordában. Zsebők Csaba, a rendezvény sajtófőnöke honlapunknak elmondta: a két esemény között az az alapvető különbség, hogy a Kurultáj elsősorban a magyarság és keleti testvérnépeinek találkozója, az Ősök Napja viszont a kárpát-medencei magyarok ünnepe.

Kezdődik a Sziget

A mínusz egyedik nappal ma megkezdődik a 25. Sziget fesztivál. A Dan Panaitescu Nagyszínpadon Pink a sztárfellépő, de lesznek koncertek előtte is a nagyszínpadon és más színpadokon is, a Magic Mirror Sátorban Somló Cirqsz címmel a tavaly elhunyt Somló Tamás emlékére tartanak zenés estet.

Középkori forgatag Diósgyőrben

Magyarország egyik legnagyobb történelmi játékát rendezik meg a hétvégén Diósgyőr várában, a középkori forgatagon valósághű viadalok, fáklyás felvonulás, számos hagyományőrző csapat bemutatója és a néhány éve rekonstruált erődítmény udvartartása várja a látogatókat - közölték a szervezők az MTI-vel.

Mindenkit vár a Művészetek Völgye

Megnyitotta kapuit pénteken a Művészetek Völgye, a jövő vasárnapig tartó fesztivál 1200 programmal várja az érdeklődőket Kapolcson, Vigántpetenden és Taliándörögdön.