Jelenlegi hely

rajzfilm

Kiválósági díjat kapott a székely rajzfilm

Képernyőfotó: Legendarium Facebook-oldala

Kiválósági díjat kapott a Székelyföldi Legendárium legújabb rajzfilmje egy kaliforniai online filmfesztiválon, a székelyudvarhelyi csapat Kelet-Európából és animációs kategóriában is egyedüliként került a díjazottak közé - hangzott el vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Elhunyt Mata János

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Életének 84. évében elhunyt szombaton Mata János rajzfilm és televíziós rendező, többek közt a Kukori és Kotkoda című rajzfilm egyik alkotója - közölte a család az MTI-vel.

Tele van a fejem a világgal

Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

November elején, a Magyar Művészeti Akadémia megalapításának évfordulója alkalmából vehette át a Nemzet Művésze kitüntetést Csukás István író, költő. Az Országgyűlés által 2013-ban alapított elismerést olyan 65 év feletti Kossuth-díjas művészek kaphatják, akik saját területükön jelentős értéket hoztak létre. A csúcsdíj átvételének apropóján a Pom Pom, a Mirr-Murr, A nagy ho-ho-ho-horgász, a Süsü, a sárkány alkotójával beszélgettünk.

Országos Rajzfilmünnep

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Hatvan helyszínen több mint 350 programmal, a filmvetítések mellett halloweenbulival, játszóházakkal, interaktív előadásokkal is várja az érdeklődőket november 3. és 5. között az Országos Rajzfilmünnep.

Elhunyt Nepp József rajzfilmrendező

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Elhunyt Nepp József Kossuth- és Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező - tudatta családja hétfőn az MTI-vel.