Rétvári Bence

Délibáb a migránskánaán

Kategória: 
Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Mintegy 3500, magát tizennyolc évesnél fiatalabbnak mondó, kísérő nélküli migráns fordult meg az elmúlt időszakban a fóti gyermekotthonban. Pontos információkkal rendelkeznek az intézményről, állomásként használják az úton, gyorsan továbbmennek, illúziókat kergetve a nyugati Kánaánról. Ők is áldozatai a szervezett embercsempész-hálózatnak, amely jelentősen gerjeszti a népvándorlási hullámot. Rétvári Bencével, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkárával beszélgettünk a témáról.

Burány Sándor aggodalmát még a számok sem csillapítják

Kategória: 
Fotó: MTI, archív, szerk.

Burány Sándor (Párbeszéd) arról beszélt interpellációjában, hogy a legfrissebb adatok szerint szeptember óta 13-an fagytak halálra, közülük nyolcan saját otthonukban haltak meg. Eközben a hajléktalanok ellátására szinte semmi pénzt nem fordít az állam, nincsen elég szociális munkás, illetve szociális bérlakás - közölte. Úgy fogalmazott: amit a kormány tesz, az foglalkoztatás körében elkövetett veszélyeztetés.

Minden tizenkettedik magyart érintett a Gulágra hurcolás

Kategória: 
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Minden tizenkettedik magyart érintett a Gulágra hurcolás a második világháború végén - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapja alkalmából tartott központi megemlékezésen vasárnap Budapesten.

Oldalak