Jelenlegi hely

Rétvári Bence

Délibáb a migránskánaán

Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Mintegy 3500, magát tizennyolc évesnél fiatalabbnak mondó, kísérő nélküli migráns fordult meg az elmúlt időszakban a fóti gyermekotthonban. Pontos információkkal rendelkeznek az intézményről, állomásként használják az úton, gyorsan továbbmennek, illúziókat kergetve a nyugati Kánaánról. Ők is áldozatai a szervezett embercsempész-hálózatnak, amely jelentősen gerjeszti a népvándorlási hullámot. Rétvári Bencével, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkárával beszélgettünk a témáról.

Délibáb a migránskánaán

A Magyarországra érkezett, 18 évnél fiatalabb migránsok általában pontos információkkal rendelkeznek a fóti gyermekotthonról, állomásként használják az úton, s gyorsan, gyakran vacsora után továbbmennek – mondta a Demokratának Rétvári Bence.

Nemzetiség helyett nemzetnek lenni

Fotó: MTI, illusztráció

Mi nem egy nemzetiség szeretnénk lenni Magyarországon, hanem a magyar nemzet - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Őrbottyán település Szent István napi rendezvényének megnyitóján.

Dupla családi pótlék augusztusban

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Augusztusban dupla családi pótlékot kapnak a családok, hogy könnyebben tudjanak készülni az iskolakezdésre, emellett idén szeptemberben már az elsőtől a kilencedik osztályig minden gyermek ingyen kapja a tankönyvcsomagot - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján.

Háromszoros támogatás

Fotó: MTI, archív

Újabb 250 millió forinttal emelkedik a vidéki és határon túli magyar fesztiválok támogatására szánt összeg az Emberi Erőforrások Minisztériuma jövő évi költségvetésében, jelentette be múlt héten Rétvári Bence államtitkár.