Jelenlegi hely

Rex Tillerson

Tillerson mától nem külügyminiszter

Fotó: MTI, archív

Donald Trump elnök a Twitteren jelentette be, hogy mától nem Rex Tillerson az Egyesült Államok külügyminisztere - írja a Fox News hírcsatorna honlapja.

Az Északi Áramlatot támadják

Fotó: Shutterstock illusztráció

 

Varsó és Washington szerint az Északi Áramlat-2 gázvezeték aláássa Európa biztonságát és energetikai stabilitását - hangsúlyozta szombaton Varsóban Rex Tillerson amerikai külügyminiszter. A közös sajtóértekezleten bírálta az orosz-német projektet Jacek Czaputowicz lengyel külügyminiszter is.

Peter Roff: Magyarország szabad ország

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

“Miután akkora volt a felháborodás azzal kapcsolatban, hogy Oroszország állítólagosan beavatkozott az amerikai elnökválasztásba, érthetetlen, hogy nincsenek többen a Capitol Hillen [az amerikai kongresszus helyszínén], akik kiállnak a kormány ellen, amikor az határozott lépéseket tesz annak érdekében, hogy befolyásolják a hamarosan következő magyarországi választások kimenetelét” - kezdi elemzését Peter Roff politikai stratéga a U.S. News & World Report honlapján.

Kiálltak Magyarország mellett

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Rex Tillerson külügyminiszternek írt levelében állt ki Magyarország mellett és tiltakozott David Kostelanciknak, az amerikai nagykövetség ügyvivőjének a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) budapesti székházában tartott beszéde miatt három republikánus kongresszusi képviselő - írta az origo.hu hétfőn.

Lavrov ismét összeszólalkozott a liberális amerikai újságíróval

Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo, szerk.

A baloldali MSNBC riportere, Andrea Mitchell nem tanul a hibáiból. Ahogy arról mi is beszámoltunk, nemrég Moszkvában kapott neveletlenségéért egy rövid fejmosást Szergej Lavrov orosz külügyminisztertől. Most Lavrov érkezett Washingtonba, és ugyanaz a riporter ugyanolyan neveletlenül viselkedett - és Lavrov ezt továbbra sem hagyja szó nélkül.