Jelenlegi hely

Rex Tillerson

Lavrov ismét összeszólalkozott a liberális amerikai újságíróval

Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo, szerk.

A baloldali MSNBC riportere, Andrea Mitchell nem tanul a hibáiból. Ahogy arról mi is beszámoltunk, nemrég Moszkvában kapott neveletlenségéért egy rövid fejmosást Szergej Lavrov orosz külügyminisztertől. Most Lavrov érkezett Washingtonba, és ugyanaz a riporter ugyanolyan neveletlenül viselkedett - és Lavrov ezt továbbra sem hagyja szó nélkül.

Átalakítják az amerikai külügyminisztériumot

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Rex Tillerson, az amerikai külügyi tárca vezetője bejelentette: a minisztérium jelentős átalakítására készül, és ennek keretében 2300 állás megszüntetését tervezi.  

Jóváhagyták Rex Tillerson külügyminiszteri kinevezését

Az amerikai szenátus szerdán jóváhagyta Donald Trump elnök jelöltjét, Rex Tillersont a külügyminiszteri tisztség betöltésére.

A külügyi bizottság jóváhagyta Tillerson jelölését

Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

Az amerikai szenátus külügyi bizottsága megszavazta Rex Tillerson külügyminiszteri jelölését, majd a szenátus plenáris ülése megszavazta Mike Pompeo képviselőt a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatói posztjára.

A Trump-kormány három miniszter-jelöltjét hallgatják meg

Fotó: MTI/EPA, archív, illusztráció

Az amerikai szenátusban Jeff Sessions igazságügyi és John Kelly belbiztonsági miniszterjelölt mellett a külügyi tárca élére jelölt Rex Tillersont is meghallgatják szerdán.