Jelenlegi hely

Rex Tillerson

Peter Roff: Magyarország szabad ország

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

“Miután akkora volt a felháborodás azzal kapcsolatban, hogy Oroszország állítólagosan beavatkozott az amerikai elnökválasztásba, érthetetlen, hogy nincsenek többen a Capitol Hillen [az amerikai kongresszus helyszínén], akik kiállnak a kormány ellen, amikor az határozott lépéseket tesz annak érdekében, hogy befolyásolják a hamarosan következő magyarországi választások kimenetelét” - kezdi elemzését Peter Roff politikai stratéga a U.S. News & World Report honlapján.

Kiálltak Magyarország mellett

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Rex Tillerson külügyminiszternek írt levelében állt ki Magyarország mellett és tiltakozott David Kostelanciknak, az amerikai nagykövetség ügyvivőjének a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) budapesti székházában tartott beszéde miatt három republikánus kongresszusi képviselő - írta az origo.hu hétfőn.

Lavrov ismét összeszólalkozott a liberális amerikai újságíróval

Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo, szerk.

A baloldali MSNBC riportere, Andrea Mitchell nem tanul a hibáiból. Ahogy arról mi is beszámoltunk, nemrég Moszkvában kapott neveletlenségéért egy rövid fejmosást Szergej Lavrov orosz külügyminisztertől. Most Lavrov érkezett Washingtonba, és ugyanaz a riporter ugyanolyan neveletlenül viselkedett - és Lavrov ezt továbbra sem hagyja szó nélkül.

Átalakítják az amerikai külügyminisztériumot

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Rex Tillerson, az amerikai külügyi tárca vezetője bejelentette: a minisztérium jelentős átalakítására készül, és ennek keretében 2300 állás megszüntetését tervezi.  

Jóváhagyták Rex Tillerson külügyminiszteri kinevezését

Az amerikai szenátus szerdán jóváhagyta Donald Trump elnök jelöltjét, Rex Tillersont a külügyminiszteri tisztség betöltésére.