Jelenlegi hely

rezsicsökkentés

A másfél millió aláírás a függetlenség melletti kiállás bizonyítéka

Folyamatos támadások érik Brüsszelben a magyar kormány bevándorlással, rezsicsökkentéssel, munkahelyteremtéssel vagy éppen adókkal kapcsolatos politikáját. Sokrétű támadás ez, de másfél millió ember aláírása „függetlenségünk melletti kiállásunk bizonyítéka” - mondta Kubatov Gábor Fidesz-alelnök péntek délután Nagykőrösön.

Rezsiharc a statisztikák tükrében

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

Az Európai Bizottság a múlt héten jegyzéket állított össze arról, hogy miért nem igazak a magyar kormány nemzeti konzultációs állításai. A rezsicsökkentés kapcsán a dokumentumban azt állítják: ahol nincs központi árszabályozás, ott gyorsabban csökkennek az árak. Ám a tarifa-összehasonlítások nem ezt igazolják. Budapestnél csupán négy tagország fővárosában kapják olcsóbban az áramot, és egy tagországban a gázt. Miközben 2010 óta a magyar áramtarifa 35 százalékkal lett olcsóbb, a nyugat-európai fővárosokban maximum 10 százalékkal mérséklődtek, de a legtöbb helyen egyenesen nőttek a háztartási energiaárak.

A baloldal Brüsszelnek adná a döntés jogát

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint a baloldal "boldogan átengedné" Brüsszelnek a döntés jogát a migránsok betelepítéséről, a magyar emberek adójáról és a rezsijéről, ezért támadja a nemzeti konzultációt.

A magyar emberek érdekét a rezsicsökkentés szolgálja

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A magyar emberek érdekét a kormány által véghezvitt rezsicsökkentés szolgálja, a nemzeti konzultációval arra kérik az embereket, hogy segítsenek megvédeni egyebek mellett a rezsicsökkentés értékeit - hangsúlyozta Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért felelős államtitkára.

A rezsicsökkentés megvédéséről is megkérdezik az embereket

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A kormány készen áll a rezsicsökkentés megvédésére, és a hamarosan kezdődő nemzeti konzultáció során megkérdezik erről a magyar embereket is - hangsúlyozta Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyért felelős államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján.