Jelenlegi hely

rezsicsökkentés

A szocik teljes amnéziában szenvednek

Fotó: MTI, archív

A Fidesz szerint a szocialisták teljes amnéziában szenvednek, ők emelték fel a rezsit, míg a Fidesz rezsicsökkentést hajtott végre.

Rezsicsökkentést sürgetnek a szocik

Fotó: MTI, archív

Az MSZP szerint valódi rezsicsökkentésre van szükség, mert a Fidesz legalább másfél millió ember rezsijét emelte fel. A szocialisták egy alapcsomagot javasolnak bevezetni minden magyar állampolgárnak a víz-, a gáz- és az áramszolgáltatásra.

A Jobbik a rezsicsökkentés miatt izgul

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Jobbik több üzleti tranzakcióra hivatkozva azt feltételezi, hogy a kormány kihátrál a rezsicsökkentés mögül.

A másfél millió aláírás a függetlenség melletti kiállás bizonyítéka

Folyamatos támadások érik Brüsszelben a magyar kormány bevándorlással, rezsicsökkentéssel, munkahelyteremtéssel vagy éppen adókkal kapcsolatos politikáját. Sokrétű támadás ez, de másfél millió ember aláírása „függetlenségünk melletti kiállásunk bizonyítéka” - mondta Kubatov Gábor Fidesz-alelnök péntek délután Nagykőrösön.

Rezsiharc a statisztikák tükrében

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

Az Európai Bizottság a múlt héten jegyzéket állított össze arról, hogy miért nem igazak a magyar kormány nemzeti konzultációs állításai. A rezsicsökkentés kapcsán a dokumentumban azt állítják: ahol nincs központi árszabályozás, ott gyorsabban csökkennek az árak. Ám a tarifa-összehasonlítások nem ezt igazolják. Budapestnél csupán négy tagország fővárosában kapják olcsóbban az áramot, és egy tagországban a gázt. Miközben 2010 óta a magyar áramtarifa 35 százalékkal lett olcsóbb, a nyugat-európai fővárosokban maximum 10 százalékkal mérséklődtek, de a legtöbb helyen egyenesen nőttek a háztartási energiaárak.