Jelenlegi hely

robbantás

Teréz körúti robbantás - Meggyanúsítottak egy férfit a bűncselekménnyel

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsított meg a Központi Nyomozó Főügyészség egy magyar állampolgárságú, ezidáig büntetlen előéletű fiatalembert a Teréz körúti robbantással összefüggésben - jelentette be csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Keresztes Imre főügyész.

Háborús állapotok Svédországban

Képernyőfotó: YouTube.com

A jobboldalisággal nem vádolható Politico hasábjain a napokban hosszú cikk jelent meg a svéd Kvartal című internetes magazin főszerkesztőjének, Paulina Neudingnak a tollából. Az újságíró szerint hazájában olyan gyakorivá váltak a lövöldözések, hogy már alig említik őket a hírekben.
 

Az Iszlám Állam vállalta a merényletet

Fotó: MTI, archív

Az iszlamisták szócsövének számító Aamák hírügynökségen keresztül az Iszlám Állam terrorszervezet jelentkezett pénteken az egyik szentpétervári szupermarketben szerda este elkövetett robbantás elkövetőjeként. A dzsihadista szervezet nem szolgáltatott bizonyítékot állítása alátámasztására.

Elfogták a hamburgi robbantót

Fotó: Shutterstock illusztráció

Elfogták a Hamburgban vasárnap történt robbantás feltételezett elkövetőjét, egy 51 éves német férfit - közölte hétfőn a németországi nagyváros rendőrsége.

Robbantás egy hamburgi vasútállomáson

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Robbantás történt a németországi Hamburgban vasárnap a városi gyorsvasút (S-Bahn) egy állomásán, sebesültek nincsenek.