Jelenlegi hely

románia

Juncker nem aggódik Románia miatt

Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Több európai uniós országban is problémát jelent a jogállamisági elvek szigorú alkalmazása, a romániai helyzet azonban nem ad okot különösebb aggodalomra - jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerdán Brüsszelben, miután Viorica Dancila román kormányfővel tárgyalt.

Az EU 1,3 milliárd eurót ad a román vasútfejlesztésre

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Mintegy 1,3 milliárd eurót (405 milliárd forintot) biztosít az Európai Unió a kohéziós forrásokból a magyar-román határon lévő Curtici (Kürtös) települést a Fekete-tenger partján fekvő Konstanca várossal összekötő vasútvonal korszerűsítésére - jelentette be hétfőn a brüsszeli testület.

Az új román kormányfőnek is bocsánatot kellett kérnie

Fotó: MTI/EPA/Bogdan Cristel

Hivatalból eljárást indított Romániában az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) pénteken Viorica Dancila miniszterelnök ellen, amiért a politikus megsértette az autistákat.
 

Egyre több a határsértő Romániában

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Jelentősen nőtt a határsértők száma tavaly Romániában, ahonnan több külföldi próbált illegálisan távozni, mint ahányan illegálisan léptek be az országba - derült ki a román határrendészet éves mérlegéből, amelyet csütörtökön tettek közzé.
 

50 éve számolták fel a magyar autonóm tartományt

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A fél évszázada megszüntetett székelyföldi magyar autonóm tartományra emlékeztetett hétfői közleményében a Székely Nemzeti Tanács (SZNT).