Sargentini-jelentés

Sargentini tovább támadja Magyarországot

Kategória: 
Fotó: demokrata.hu

Végig kell vinni a hetes cikkely szerinti eljárást Magyarországgal szemben – mondta Judith Sargentini egy magyar hírportálnak adott interjúban. A holland zöldpárti képviselő jelentése alapján az unió a magyar demokrácia és jogállamiság ügyében vizsgálódik. Orbán Viktor miniszterelnök egy interjúban korábban Soros-jelentésnek nevezte a dokumentumot – közölte az M1 Híradója.

Ujhelyi élteti a Sargentini-jelentést

Kategória: 
Fotó: MTI, archív, illusztráció

Amikor az Európai Parlament és az európai közösség a magyarországi jogtiprásokat, a demokratikus intézményrendszer leépítését és az állami szintű korrupciót kéri számon, akkor a magyar állampolgárokat védi a "Fidesz hatalmi gátlástalanságával szemben" - írta Ujhelyi István (MSZP) európai parlamenti képviselő szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében.

37–19

Kategória: 

Bár Judith Sargentini magyarországi helyzetről szóló jelentése lezárt ügyek és soha nem is létező problémák gyűjteménye, ez nem zavarta az Európai Parlament LIBE bizottságát: hétfői ülésén megszavazta a dokumentumot. Ugyan hazánkat igyekeznek szégyenpadra ültetni, a jelenlegi erőviszonyok mellett lényegében semmi esély érdemi szankciók alkalmazására. Helyszíni beszámolónk Brüsszelből.

Oldalak