Jelenlegi hely

Sebastian Kurz

Kurz is osztja a V4-ek véleményét

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Ausztria következő kancellárja, Sebastian Kurz bejelentette, hogy a visegrádi országokhoz hasonlóan ő is elutasítja a kötelező betelepítési kvóta tervét - írja a brit Daily Mail.

Jean-Claude Juncker levelét megírta

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Az Európai Bizottság regnáló elnöke, Jean-Claude Juncker a Twitteren hozta nyilvánosságra azt a levelet, amelyet az ausztria választásokon győztes Néppárt elnökének, Sebastian Kurznak írt.

Fordulat jobbra

Fotó: MTI/EPA/Florian Wieser

Sebastian Kurz jelenlegi külügyminiszter pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP) nyerte az ausztriai parlamenti választást. A voksok 31,4 százalékával az első helyen áll, de a többségi kormányzáshoz koalíciós partnerre van szüksége. A második a magyar média valótlan állításaival szemben az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) lett.

Szijjártó Péter: Kurz sosem volt rabja a képmutatásnak

Fotó: MTI, archív

Sebastian Kurz mindig világosan beszélt, és nem volt soha rabja a politikai korrektségnek és a képmutatásnak - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Luxembourgban, az európai uniós tagországok külügyminiszterei tanácskozására érkezve hétfőn.

Ausztriának változásra van szüksége

Fotó: MTI/EPA/Christian Bruna

Az Osztrák Néppárt (ÖVP) győzni szeretne a vasárnapi előrehozott választáson, és azt követően pozitív változások felé kívánja vezetni Ausztriát - jelentette ki a voksolás előestéjén a kancellári posztra esélyesnek tartott Sebastian Kurz, az ÖVP elnöke.