Jelenlegi hely

Sebastian Kurz

Vita Ausztriában a migrációs útvonalról

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Belpolitikai vitát váltott ki Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter ötlete, amely szerint le kell zárni a földközi-tengeri migrációs útvonalat. Christian Kern osztrák kancellár populistának minősítette az ötletet, és hiányolta a tervezet konkrét lépéseit - számolt be a Kurier című osztrák lap.

Orbán Viktor gratulált az Osztrák Néppárt új elnökének

Fotó: MTI, archív

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke levélben gratulált Sebastian Kurznak, az Osztrák Néppárt elnökévé történt megválasztásához - tájékoztatta hétfőn Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-t.

Az osztrák külügyminiszter kiállt az előrehozott választás mellett

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

"Az előrehozott választás a helyes út" Ausztriában - jelentette ki Sebastian Kurz külügyminiszter Bécsben tartott sajtótájékoztatóján és arról beszélt, hogy pártjának, az Osztrák Néppártnak (ÖVP) megújulásra van szüksége.

Kurz pártvezetői esélyeit latolgatják

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Sebastian Kurz külügyminiszternek a néppártban betöltendő, esetleges pártvezetői esélyeit és a miniszter további lépéseit latolgatja az osztrák sajtó, a szakértők egyértelműen az előrehozott választás lehetőségével számolnak Ausztriában.

Kurz: Orbán vezető szerepet tölt be a külső határok védelmében

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Orbán Viktor magyar miniszterelnök vezető szerepet tölt be az uniós külső határok védelmének ügyében - jelentette ki Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter egy német lapinterjúban.