Jelenlegi hely

Sebastian Kurz

Uniós jogba ütközik európai állampolgárok megkülönböztetése

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

Az Európai Unió szabályaiba ütközik, ha Ausztria az ott élő uniós állampolgárokat megkülönböztetné az osztrák állampolgároktól - mondta Lórodi László munkajogász hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Módosítaná a gyülekezési törvényt az osztrák belügyminiszter

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A közbiztonság és a közrend veszélyeztetése esetén betiltaná a külföldi politikusok Ausztriában tartandó rendezvényeit, emiatt módosítaná a gyülekezési törvényt is Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszter, aki minderről az Ö1 közszolgálati rádió műsorában beszélt.

Osztrák külügyminiszter: a Nyugat-Balkánon is lehet építeni menekülttábort

Fotó: MTI, archív

Akár a Nyugat-Balkánon is lehetne menekülttáborokat építeni az EU területére illegálisan belépő emberek elhelyezésére - vetette fel az osztrák külügyminiszter egy vasárnapi német lapinterjúban.

Kurz: a burkatilalommal nem oldódik meg az integráció kérdése

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Sebastian Kurz külügyi és integrációért felelős miniszter szerint a burkatilalommal ugyan még nem oldódik meg az integráció kérdése, azonban világos jelzés azokkal szemben, akik párhuzamos társadalmat akarnak létrehozni Ausztriában - írta a Kronen Zeitung című osztrák lap.

Sebastian Kurz a legnépszerűbb politikus Ausztriában

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Sebastian Kurz néppárti külügyminiszter a legnépszerűbb politikus Ausztriában, az ellenzékben politizálók közül pedig Norbert Hofer szabadságpárti államfőjelölt a legtámogatottabb - derül ki egy péntek reggel bemutatott felmérésből.