Jelenlegi hely

Simicskó István

Magyarország most példát mutat

Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

Európa számára ez talán a XXI. század legnagyobb kihívása lesz. A kontinens, amelyben keresztény értékeink, kultúránk, történelmünk és hagyományaink gyökereznek, ma hitében gyakorlatilag megrendült. Úgy tűnik, bár a mai Európa gazdag, az illegális bevándorlás okozta problémák megoldásának tekintetében, a válság megakadályozásában tehetetlen – mondta a Demokratának Simicskó István honvédelmi miniszter.

Magyarország most példát mutat

– Európa számára ez talán a XXI. század legnagyobb kihívása lesz. A kontinens, amelyben keresztény értékeink, kultúránk, történelmünk és hagyományaink gyökereznek, ma hitében gyakorlatilag megrendült. Úgy tűnik, bár a mai Európa gazdag, az illegális bevándorlás okozta problémák megoldásának tekintetében, a válság megakadályozásában tehetetlen – mondta a Demokratának Simicskó István.

Húszezres tartalékos állományt terveznek

Fotó: MTI, Balázs Attila, szerk.

A kormány 2026-ra húszezer tagú honvédségi tartalékos állomány felállítását tervezi - mondta a honvédelmi miniszter Nyíregyházán.

A "Soros-terv" sok kárt okozhat

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A "Soros-terv" nagyon rossz terv és sok kárt okozhat az emberiségnek, de ezt sokan nem látják, illetve nem akarják látni - mondta Simicskó István honvédelmi miniszter az M1 aktuális csatorna műsorában.

A haza semmivel sem pótolható érték

Fotó: MTI, Kovács Tamás

A haza semmivel sem pótolható értéket jelent mindannyiunk számára - hangsúlyozta a honvédelmi miniszter az augusztus 20-i katonai tisztavatáson tartott köszöntőjében, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren.