Soltész Miklós

Idén is pályázhatnak a civil szervezetek

Kategória: 
Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Megjelentek a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) pályázati felhívásai, a civil szervezetek idén összesen 5,9 milliárd forintos keretösszegre nyújthatnak be pályázatokat - jelentette be a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára egy szakmai rendezvényen szerdán Nyíregyházán.

Krakkóban esküt tett az előkészítő történészbizottság

Kategória: 
Fotó: MTI, archív, illusztráció

Esküt tett a krakkói püspöki palota kápolnájában hétfőn az a magyar, szlovák, lengyel és cseh szakértőkből álló történészbizottság, amely előkészíti Esterházy János felvidéki magyar politikus boldoggá avatási perét - közölte az MTI-vel telefonon Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára.

Pont a DK izgul a vallásszabadság miatt

Kategória: 
Fotó: MTI (archív, illusztráció)

Arató Gergely (DK) szerint Magyarországon hét éve megszüntették a vallásszabadságot az új egyházi törvénnyel. Emlékeztetett: a jogszabály miatt már az Alkotmánybíróság is mulasztásos alkotmánysértést állapított meg, a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága pedig kártérítést ítélt meg az Iványi Gábor vezette Magyar Evangéliumi Testvérközösségnek az egyházi státusz elvesztése miatt. Mikor állítják helyre a vallásszabadságot? - kérdezte ma az országgyűlésben. 

Oldalak