Jelenlegi hely

Spanyolország

A spanyol kormány hiányolja a választ

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Sajnálatának adott hangot a spanyol kormány hétfőn amiatt, hogy a katalán elnök nem válaszolt határidőre arra a kérdésére, hogy kinyilvánította-e Katalónia függetlenségét múlt kedden vagy sem.

A katalán elnök párbeszédet kért

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Párbeszédre kérte Mariano Rajoy spanyol miniszterelnököt Carles Puigdemont katalán elnök, de nem adott egyértelmű választ arra kérdésre, hogy múlt kedden kinyilvánította-e Katalónia függetlenségét - derül ki a katalán elnök leveléből, amelyet hétfőn hozott nyilvánosságra a spanyol sajtó.

Kemény lépéseket tehet a spanyol kormány

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Ma bejelentheti a spanyol kormány, hogy kezdeményezi a szenátusban az alkotmány egyes cikkeinek alkalmazását, amely a fegyveres erők bevetését, a rendkívüli állapot kihirdetését, a katalán autonómia felfüggesztését, a parlament és a katalán kormány feloszlatását is jelentheti egy-két héten belül - mondta Nagy Sándor Gyula Spanyolország-szakértő az m1 aktuális csatorna műsorában. 

Durr bele a közepébe!

Aki a hazáját akarja képviselni, az nem bújhat el a konfliktusok elől. Ha gyáva vagy, eltaposnak – mondta a Demokratának Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminisztert aktuális külpolitikai ügyekről, a német választásról, Ukrajnáról, a visegrádiakról kérdeztük.

Sztrájk és felvonulások Katalóniában

Fotó: MTI, illusztráció

Nagyszabású sztrájk és felvonulások bénítják meg Katalóniát, tiltakozásként az erőszakos rendőri beavatkozás ellen a múlt hét végi katalán függetlenségi népszavazáson.