Jelenlegi hely

Spanyolország

A spanyol államadóság csaknem a GDP 100 százaléka

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

A spanyol államadósság több mint 1140 milliárd euró volt az elmúlt évben, és meghaladta a GDP 98 százalékát – derült ki a spanyol nemzeti bank (Banco de Espana) pénteki, előzetes tájékoztatójából.

2017: katalán krízis és terrortámadás

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

A katalán politikai krízisről és az augusztusi barcelonai terrormerényletről marad emlékezetes az idei év Spanyolországban.

Juncker: nem jogsértőek a spanyol kormány intézkedései

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Nem sértik a jogállamiság elveit a madridi kormány intézkedései, éppen hogy azok járnak el törvénysértő módon, akik nem tartják tiszteletben a spanyol alkotmányos előírásokat - közölte Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a katalán függetlenségi mozgalom vezetőire utalva.

November 17-én kell bíróság elé állnia

Fotó: MTI, archív

November 17-én kell első alkalommal megjelennie az illetékes belga bíróság előtt Carles Puigdemont leváltott katalán elnöknek és korábbi kabinetje négy Belgiumban tartózkodó tagjának. Az ellenük kiadott európai elfogatóparancs értelmében ugyanis 15 napon belül meg kell jelenniük a bíróságon.

Feladta magát

Fotó: MTI, archív

Feladta magát a belga rendőrségen Carles Puigdemont volt katalán elnök és feloszlatott kabinetjének Belgiumban tartózkodó négy tagja - jelentette a VRT holland nyelvű belga közszolgálati televízió, hatósági forrásokra hivatkozva.