Jelenlegi hely

SPD

Megszavazták a koalíciós szerződést

Fotó: MTI, archív

Kétharmados többséggel jóváhagyta a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) tagsága a Kereszténydemokrata Unióval (CDU) és a bajor Keresztényszociális Unióval (CSU) kidolgozott koalíciós szerződést - jelentették be az SPD vezetői vasárnap Berlinben.

Éjfélkor véget ér a pártszavazás

Fotó: MTI, illusztráció

Péntek éjfélkor véget ér a tagok szavazása a Német Szociáldemokrata Pártban (SPD) a Kereszténydemokrata Unióval (CDU) és a bajor Keresztényszociális Unióval (CSU) kidolgozott koalíciós szerződésről.
 

A fiatalok változást követelnek

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Nincs jövője a Német Szociáldemokrata Pártnak (SPD), ha nem újítja meg programját, szerkezetét és vezetését, a megújulást pedig nem tudja véghezvinni, ha folytatja a kormányzást a Kereszténydemokrata Unióval (CDU) és a bajor Keresztényszociális Unióval (CSU) - mondta a párt ifjúsági szervezetének (Jusos) vezetője Berlinben egy sajtóbeszélgetésen.
 

Megelőzte az AfD Schulzékat

Fotó: MTI, archív

Többen szavaznának Németországban a jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) nevű pártra, mint a Német Szociáldemokrata Pártra (SPD) - mutatta ki egy hétfőn ismertetett felmérés.

Az SPD belviszályaitól lesz hangos a német sajtó

Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan

A Német Szociáldemokrata Párt (SPD) belviszályaitól lesz hangos az elkövetkező időben a német sajtó, és nem attól, hogy Angela Merkel kancellár megalakítja kormányát - mondta Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.