Jelenlegi hely

SPD

Merkel az SPD-vel is tárgyalni akar

Fotó: MTI/AP, archív

A liberális FDP és a Zöldek mellett az eddigi koalíciós partnerrel, a szociáldemokratákkal (SPD) is tárgyalni kíván a kormányzati együttműködés lehetőségéről a vasárnapi németországi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáson győztes CDU/CSU jobbközép pártszövetség - jelentette be hétfőn Berlinben Angela Merkel kancellár, a CDU elnöke.

Martin Schulz erőt merítene

Fotó: MTI/AP/Michael Probst

A Német Szociáldemokrata Párt (SPD) az elveszített vasárnapi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választás után ellenzékbe vonul és „erőt merít a vereségből”, hogy ismét vezetni tudja Németországot - jelentette be Martin Schulz pártelnök hétfőn Berlinben.

Az AfD feljött a harmadik helyre

Fotó: MTI/EPA/Filip Singer

Egy új közvélemény-kutatás - amely a voksolók elsődleges és másodlagos pártpreferenciáját is vizsgálja - szerint a migrációellenes Alternatíva Németországnak (AfD) immár a harmadik legnépszerűbb párt - írja a Die Welt.

Csökken a szociáldemokraták támogatottsága

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Németországban egy hónappal a szövetségi parlamenti (Bundestag-) választás előtt tovább csökkent a szociáldemokrata párt (SPD) támogatottsága - mutatták ki pénteken ismertetett felmérések, amelyek szerint az Angela Merkel kancellár vezette jobbközép CDU/CSU pártszövetségtől jobbra álló, parlamenten kívüli Alternatíva Németországnak (AfD) ismét erősödik és akár a harmadik erőként debütálhat a Bundestagban.

Schulz szerint a szociáldemokraták hibákat követtek

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Német Szociáldemokrata Párt (SPD) elkövetett hibákat a szeptemberi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választásokat felvezető kampány eddigi szakaszában - mondta Martin Schulz pártelnök-kancellárjelölt a Die Zeit című liberális német hetilap csütörtöki számában.