Jelenlegi hely

Szeged

A Vezúv árnyékában Szegeden

Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Gladiátorok, politika, gasztronómia és erotika – az ókori Római Birodalom egy szegletének nem éppen szürke hétköznapjai tárulnak fel Szegeden, a Móra Ferenc Múzeum nyár elején nyílt grandiózus, Pompeji – Élet és halál a Vezúv árnyékában című kiállításán.

Elkészült a szegedi lézerközpont épületkomplexuma

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A szegedi lézerközpont Magyarország modern kori történetének legnagyobb tudományos beruházása - jelentette ki a miniszterelnök a kutatóközpont épületkomplexumának átadásán kedden.

Tiltakozás a szegedi városháza előtt

Fotó: MTI, archív, illusztráció, szerk.

Több károsulti csoport képviseletében mintegy negyvenen tiltakoznak a szegedi városháza előtt, a demonstrálókat nem engedték be az éppen zajló díszközgyűlésre - közölte Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. vezetője péntek délután az MTI-vel.

Benyújtották Botka ellen a vagyonnyilatkozat-tételi eljárást

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A szegedi Fidesz kezdeményezte a vagyonnyilatkozat-tételi eljárást Botka László helyi polgármesterrel, MSZP-s miniszterelnök-jelölttel szemben - közölte a KDNP országgyűlési képviselője telefonon az MTI-vel.

Ellehetetlenülni látszik a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő tram-train

Fotó: MTI, archív

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint ellehetetlenülni látszik a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő villamosvasúti rendszer, a tram-train, a térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus azt kéri a kormánytól, az aránytalanul megnövekedett költségek miatt ne vállaljon kötelezettséget a beruházás megvalósítására.