Jelenlegi hely

Székelyföld

Román képviselő: székelyek nem léteznek

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Székelyek nem léteznek és Székelyföld sem - állította hétfőRazvan Rotaru, a bukaresti kormány vezető erejét adó Szociáldemokrata Párt (PSD) Botosani megyei képviselője, hozzátéven közreadott közleményében , hogy pártja számára kizárólag Románia létezik, és a PSD sosem támogatná valamely régió autonómiáját.

Őrtűz az autonómiáért

Október utolsó vasárnapján a székely autonómiáért gyújtanak őrtüzet a budafoki Tóth József utca Duna-parti végében lévő dombon.

Medvenyom a székelyföldi kórház udvarán

Egy térfigyelő kamera felvétele, egy autóból rögzített videó és most már egy fénykép tanúskodik arról, hogy Székelyudvarhely utcáin vasárnap hajnalban hatalmas medve járt.

Történelmünkből merítünk erőt

Fotó: MTI/Emmi/Bartos Gyula

A  magyarok súlyos helyzetben a történelmük felé fordulnak, erőt, bátorítást merítve - hangsúlyozta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere vasárnap Székelyudvarhelyen, a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium átépített udvarának avató ünnepségén.

A múltba kell kapaszkodni

Fotó: MTI/Veres Nándor

Minél nagyobb a jövő felől érkező veszély, annál erősebben kell a múltunk, hagyományaink, hitünk által kínált kapaszkodókba fogódznunk - hangsúlyozta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a székelyföldi Gyergyószentmiklóson vasárnap az Ákontz-Kövér István szerzetes, mechitarista főapát, érsek születése helyén állított emléktábla avatásán.