Jelenlegi hely

Székelyföld

Történelmünkből merítünk erőt

Fotó: MTI/Emmi/Bartos Gyula

A  magyarok súlyos helyzetben a történelmük felé fordulnak, erőt, bátorítást merítve - hangsúlyozta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere vasárnap Székelyudvarhelyen, a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium átépített udvarának avató ünnepségén.

A múltba kell kapaszkodni

Fotó: MTI/Veres Nándor

Minél nagyobb a jövő felől érkező veszély, annál erősebben kell a múltunk, hagyományaink, hitünk által kínált kapaszkodókba fogódznunk - hangsúlyozta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a székelyföldi Gyergyószentmiklóson vasárnap az Ákontz-Kövér István szerzetes, mechitarista főapát, érsek születése helyén állított emléktábla avatásán.

A MOL-kutak bojkottjára szólított fel Basescu

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A MOL benzinkutak bojkottjára szólította fel a romániai autósokat Traian Basescu, a Népi Mozgalom Párt (PMP) elnöke, aki azt sérelmezte, hogy a benzinkutaknál "az autonóm Székelyföld" térképét forgalmazzák.

Ötszáz magyar biblia Székelyföldre

Fotó: shutterstock.com/illusztráció

Ötszáz magyar nyelvű bibliát adott át a Magyar Bibliatársulat szombaton a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Vizsolyban azoknak a székelyudvarhelyi kerékpárosoknak, akik félezer kilométert tettek meg a reformáció 500. évfordulója alkalmából.

Átfogó vizsgálat Székelyföldön

Fotó: MTI, archív

Átfogó vizsgálatot indított a román fogyasztóvédelmi hatóság arra vonatkozóan, hogy sérül-e a székelyföldi üzletekben a vásárlók román nyelvű tájékoztatáshoz való joga - írta keddi számában a Krónika című napilap.