Jelenlegi hely

Szentendre

Pünkösdi hagyományok

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt, archív, illusztráció

A pünkösdi népszokásokat harminc, szellemi kulturális örökségét őrző közösség több száz képviselője mutatja be május 21-én és 22-én a szentendrei Skanzenben. 

Bormámor Szentendrén

Fotó: Deim Balázs

A Bormámor című darab napjainkban játszódó történet, egy profitorientált bortermelő cégen keresztül mutatja be társadalmunkat a maga kríziseivel.

Hollókőn és Szentendrén is várják az ünneplőket

A palóc népi kultúrát és a középkori lovagi életet is megjelenítik pünkösd ünnepén Hollókőn; vasárnap a pünkösdi népszokások elevenednek meg az ófaluban, hétfőn a végvári időszakot és a 17-18. századot idézi fel a pünkösdi várjáték - tájékoztatta az MTI-t szerdán a Hollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Magyar szerelem Lengyelországban

A szentendrei Skanzen és a Varsói Magyar Kulturális Intézet közös szervezésében a magyar népi kultúra szerelem-témakörét bemutató kiállítás nyílt a varsói Néprajzi Múzeumban (Panstwowe Muzeum Etnograficzne w Warszavie). A kiállítás a Lengyelországi Magyar Kulturális Évad egyik zárómomentuma.

Időutazás a skanzenben

Május 1-én a látogatókkal együtt új látványossággal és Lajkó Félix koncerttel ünnepli 50. születésnapját a Szabadtéri Néprajzi Múzeum.