Jelenlegi hely

szerbia

Belgrád, a migránsparkoló

Szerbiából nem lesz migránsparkoló – csapott néhány hónapja az asztalra Aleksandar Vucsity szerb miniszterelnök. Nem vált be a prognózis.

Jelmondatokkal ösztönöznék a gyermekvállalást

Fotó: Shutterstock illusztráció

Szülj, ne halogass!, Szeretet és kisbaba - legfőképpen ez kell, A csoda nem megtörténik, hanem megszületik - ilyen és ehhez hasonló szlogenekkel igyekszik népszerűsíteni a szülést, illetve gyermekvállalásra ösztönözni a családokat Szerbia.

Együtt kell megvédenünk határainkat

Fotó: MTI, Szigetváry Zsolt

Szerbiának és Magyarországnak együtt kell megvédeni a határait, polgárai biztonságát és kulturális identitását is - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a pénteki budapesti magyar-szerb kormányülés után, az Ana Brnabic szerb kormányfő társaságában tett sajtónyilatkozatában.

Magyar-szerb kormányzati csúcstalálkozó

Fotó: MTI, Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A magyar és a szerb kormány tagjainak csütörtök esti közös vacsorájával megkezdődött a kétnapos budapesti magyar-szerb kormányzati csúcstalálkozó - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár az MTI-vel.
 

A nemzetépítés a legfőbb közös cél

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

A magyar-szerb kormányzati csúcstalálkozóról, a gazdaságfejlesztési programokról és a magyarországi választásokról is egyeztetett egymással hétfő délelőtt Orbán Viktor miniszterelnök és Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSz) elnöke az Országházban - tájékoztatta Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-t.