Jelenlegi hely

szerbia

Belgrád, a migránsparkoló

Szerbiából nem lesz migránsparkoló – csapott néhány hónapja az asztalra Aleksandar Vucsity szerb miniszterelnök. Nem vált be a prognózis.

Belehajtottak a szerb elnök autójába

Kisebb balesetet okozott három férfi, amikor egy kölcsönkért autóval belehajtottak az Aleksandar Vucic szerb elnököt szállító hivatali járműbe, és ezzel feltartóztatták a három járműből álló konvoj haladását - számolt be róla nem hivatalos információkra hivatkozva a Politika című belgrádi napilap vasárnap.

Hatalmas kárt okozott a hőség Szerbiában

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Az utóbbi évek átlagához képest körülbelül egymilliárd dollárral kevesebb haszonra számíthat a szerb mezőgazdaság az utóbbi hetek hősége és szárazsága miatt - hangsúlyozták mezőgazdasági szakértők a Danas című szerb napilap mezőgazdasági összefoglalójában.

Egyenruhát fel!

Az új tanév a szerbiai általános iskolások számára jelentős változásokat hoz, Mladen Sarcevic oktatási miniszter bejelentése szerint ugyanis minden általános iskolában kötelező lesz az egyenruha használata.

A szerbeké a bronzérem

Fotó: MTI, Koszticsák Szilárd

A Budapestre címvédőként érkezett szerb férfi vízilabda-válogatott bronzérmesként fejezte be szereplését a magyarországi vizes világbajnokságon, mivel a helyosztón gond nélkül nyert a görög együttes ellen.