Jelenlegi hely

szerbia

Belgrád, a migránsparkoló

Szerbiából nem lesz migránsparkoló – csapott néhány hónapja az asztalra Aleksandar Vucsity szerb miniszterelnök. Nem vált be a prognózis.

Orosz fegyverekkel újít a szerb hadsereg

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A szerb védelmi minisztérium SZ–300-as nagy hatómagasságú légvédelmi rakétarendszerek és hét darab MiG-29-es vadászgép megvásárlását tervezi.

Kinyílt Pandora szelencéje?

Fotó: MTI, archív

Nem a katalán népszavazással, hanem Koszovó függetlenségének egyoldalú kikiáltásával nyílt ki az európai függetlenségi törekvések "Pandora szelencéje" - hangsúlyozta Ivica Dacic szerb külügyminiszter kedden a szerbiai közszolgálati televízióban, ahol arról is beszélt, hogy azok, akik támogatták a katalánok népszavazását, hogyan fogják lebeszélni a boszniai szerbeket egy hasonló kezdeményezésről.

Belehajtottak a szerb elnök autójába

Kisebb balesetet okozott három férfi, amikor egy kölcsönkért autóval belehajtottak az Aleksandar Vucic szerb elnököt szállító hivatali járműbe, és ezzel feltartóztatták a három járműből álló konvoj haladását - számolt be róla nem hivatalos információkra hivatkozva a Politika című belgrádi napilap vasárnap.

Hatalmas kárt okozott a hőség Szerbiában

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Az utóbbi évek átlagához képest körülbelül egymilliárd dollárral kevesebb haszonra számíthat a szerb mezőgazdaság az utóbbi hetek hősége és szárazsága miatt - hangsúlyozták mezőgazdasági szakértők a Danas című szerb napilap mezőgazdasági összefoglalójában.