szexuális zaklatás

Szexuális zaklatások az Afrikai Unió intézményeinél

Kategória: 
Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Széles körben tapasztalható szexuális zaklatás az Afrikai Unió intézményeinél. Egy, a kérdéskör feltárására irányuló, pénteken nyilvánosságra került belső vizsgálat szerint számos visszaélés történt nőkkel szemben, különösen a gyakornokok, a fiatal önkéntesek és a rövid távra felvett alkalmazottak érintettek. 

Zaklatási botrány a Google-nél

Kategória: 
Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Átfogó változtatásokat ígér a Google a szexuális zaklatások kezelésének terén a vállalatnál, miután kiderült, hogy a cég busás jutalommal bocsátotta útjára egyik korábbi vezető beosztású dolgozóját, akiről kiderült, hogy nőket zaklatott a munkahelyén - áll Sundar Pichai vezérigazgató körlevelében, melyet a vállalat dolgozóinak küldött vasárnap.

Az amerikai főbírójelöltről

A történet ismert: az USA legfelsőbb bíróságán megüresedett egy hely, és Trump elnök Brett Kavanaugh konzervatív jogászt jelölte a posztra. Erre a liberálisok előálltak egy asszonnyal, aki azt állítja, hogy sok évvel ezelőtt Kavanaugh szexuálisan erőszakoskodott vele. Kavanaugh mindent tagad. Ma ez az USA közvéleményét leginkább foglalkoztató ügy, az úgynevezett metoo vita egyik legforróbb témája. 

Oldalak