Jelenlegi hely

színház

Délvidéki időutazás

A magyar kultúra értékeinek közérthető, szórakoztató megőrzése és átörökítése – ez a leányfalui Szekér Színház küldetése. A Kárpát-medencét immár tizenöt éve járó vándortársulattal utaztunk ezúttal Délvidékre.

Fokozatosan javul Törőcsik Mari állapota

Fotó: MTI, archív

Törőcsik Mari színművész kikerült az intenzív osztályról és az állapota is fokozatosan javul - tájékoztatta pénteken a Nemzeti Színház és a család az MTI-t.

Szeleczky Zita: „egy nép példa nélküli hősiessége”

Fotó: a szerző gyűjteményéből, szerk.

Az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc eseményeit az emigrációban élő magyarok is figyelemmel kísérték, és sokan megpróbáltak segíteni hazájukban küzdő honfitársaiknak.

Egérfogóban

Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

Nem a környezetnek kell mindenáron megfelelni, hanem megtalálni az ember valódi és hasznos célját a társadalomban – véli Nagy Péter, a székesfehérvári Vörösmarty Színház tagja. A Vidéki Színházak Fesztiválján a legjobb karakteralakításért kitüntetett színésszel beszélgettünk nihilizmusról, a közönség csőbe húzásáról és arról, megszűnhet-e forogni a világ.

Bormámor Szentendrén

Fotó: Deim Balázs

A Bormámor című darab napjainkban játszódó történet, egy profitorientált bortermelő cégen keresztül mutatja be társadalmunkat a maga kríziseivel.