Jelenlegi hely

színház


Rendhagyó programok a bábszínházi világnapon

Rendhagyó programokkal, köztük bábos kincskereséssel, középiskolai látogatással készülnek a keddi bábszínházi világnapra a műfaj képviselői, akik szokatlan produkciókkal különleges helyszíneken várják a közönséget Budapesten is.

Sári bíró az Újszínházban

Fotó: ujszinhaz.hu

Bíróválasztásra készül a falu. A több mint három évtizede uralkodó elöljárót Sári bírónak csúfolják, hiszen mindenki tudja: felesége dönt és diktál a népnek. Kritika.

Zenés előadások, vígjátékok a fővárosi színházakban

Zenés előadásokkal, vígjátékokkal, különleges szilveszteri produkciókkal várják a fővárosi színházak az év utolsó napján a közönséget: a kínálatban a Billy Elliot - a Musical, a My Fair Lady, Az Őrült Nők Ketrece, a Liliomfi és az Ahogy tetszik is szerepel. A Magyar Állami Operaházban a hagyományokhoz híven idén is A denevér látható szilveszterkor.

Folyamatosan emelkedik a színházlátogatók száma

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Folyamatosan emelkedik a színházlátogatók száma Magyarországon, és egyre több jut színházjegyre is: tavaly 4,5 milliárd forinttal többet fordítottak e célra az emberek - közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az MTI-vel. 

Rekordszámú nézőközönség a hazai színházakban

6,7 millió fő

A tavalyi évben rekordot döntött a magyar színházak nézőszáma, az immár nyolcadik éve tartó folyamatos növekedés elérte eddigi csúcspontját: kicsivel több, mint 6,7 millió főt. Ez a gazdasági válság kezdőévéhez, 2008-hoz képest mintegy másfélszeres emelkedést jelent.