Jelenlegi hely

színház

Nehéz a felébredés

Fotó: pestimagyarszinhaz.hu

Merészet húzott a Pesti Magyar Színház az Alvás színre vitelével, a teátrum törzsközönsége – talán kimondható – nem efféle darabokhoz szokott.

Szikra a tarlón

Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

Van, akinek a mai napig Kapa és Pepe párosa jut eszébe róla, más a Krétakör, a Bárka Színház vagy a Nézőművészeti Kft. elő­adásaiból, az elhíresült káromkodós videókból vagy a Munkaügyek című IrReality show-ból ismeri. Mucsi Zoltánnal Tóth János című új sorozatáról, az alkotás tiszteletéről és a megtörhetetlen idealizmusról beszélgettünk.

Csomós Mari lett a nemzet színésze

Fotó: MTI, archív

Csomós Mari Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészt, érdemes művészt választották a nemzet színészének hétfőn Budapesten - közölte a Nemzeti Színház Facebook-oldalán.

Keserű pirula ostyában

Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Gáspár Sándor, Cserhalmi György, Tóth Ildikó, Nagy Péter és Törőcsik Franciska – csak néhány név a székesfehérvári Vörösmarty Színház impozáns társulatából. Bagó Bertalan művészeti vezetővel az ott folyó munka mellett a Játékszínben áprilisban debütáló Az eastwicki boszorkányok-rendezéséről is beszélgettünk.

Rendhagyó programok a bábszínházi világnapon

Rendhagyó programokkal, köztük bábos kincskereséssel, középiskolai látogatással készülnek a keddi bábszínházi világnapra a műfaj képviselői, akik szokatlan produkciókkal különleges helyszíneken várják a közönséget Budapesten is.