Jelenlegi hely

sztrájk

Sztrájkolnak az önkormányzati köztisztviselők

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Csütörtökön reggel nyolc órakor megkezdődött az önkormányzati köztisztviselők sztrájkja: 112 hivatalban 7312 munkavállaló tart munkabeszüntetést - közölte a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke sajtótájékoztatón, Budapesten.
 

Sztrájkra készül az MKKSZ

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Megkezdi a sztrájksorozat előkészítését a Magyar Közalkalmazottak, Köztisztviselők és Közszolgálatban Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) a jövő év első három hónapjára a köztisztviselői illetmények emelése érdekében - közölte a szakszervezet elnöke az MTI-vel.

Tiltakoznak a katalánok

Fotó: MTI archív

Utcai tiltakozók akciói bénítják a forgalmat Katalónia-szerte, ahol emiatt szerdán kora reggel óta több közúton is több kilométeres torlódás alakult ki.

Sztrájk és felvonulások Katalóniában

Fotó: MTI, illusztráció

Nagyszabású sztrájk és felvonulások bénítják meg Katalóniát, tiltakozásként az erőszakos rendőri beavatkozás ellen a múlt hét végi katalán függetlenségi népszavazáson.

A Párbeszéd támogatja a sztrájkot

Fotó: MTI, archív, szerk.

A Párbeszéd „teljes mellszélességgel” támogatja az önkormányzati dolgozók hétfői sztrájkját és a közszolgálati dolgozók bérköveteléseit - közölte Tordai Bence, az ellenzéki párt szóvivője hétfőn az MTI-vel.