Jelenlegi hely

sztrájk

A Párbeszéd támogatja a sztrájkot

Fotó: MTI, archív, szerk.

A Párbeszéd „teljes mellszélességgel” támogatja az önkormányzati dolgozók hétfői sztrájkját és a közszolgálati dolgozók bérköveteléseit - közölte Tordai Bence, az ellenzéki párt szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Felfüggesztették a szakszervezetek a sztrájkot

Fotó: MTI/Máthé Zoltán, ilusztráció

Felfüggesztették az április második és harmadik hetére tervezett sztrájkot a BKV-nál a szakszervezetek az új bérajánlat miatt - közölte Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZ) elnöke pénteken az MTI-vel.

Többnapos sztrájkot hirdettek a BKV-s szakszervezetek

Sztrájkot jelentett be április harmadik és negyedik hetére a BKV-munkavállalónak 80 százalékát képviselő két szakszervezeti szövetség pénteken. A munkabeszüntetés minden ágazatot érint.

Nőnapi tüntetők szólalkoztak össze… egymással

Fotó: YouTube, Ryan Masters

Volt a héten egy nemzetközi nőnap, és ennek örömére az amerikai balliberális hölgyek egy része gyorsan utcára is vonult, mert ők bizony sztrájkoltak. Hogy miért? Mert szerda volt, azért. Már sejthettük, hogy az ilyesfajta megmozdulásokra összejövő csoportok, amelyeknél az egyetlen valódi összekötő erő a gyűlölet, előbb-utóbb csak megtalálják azt, ami szétválasztja őket. A kalifornia Santa Cruzban ez végre megtörtént.

Szerdán általános sztrájkot tartanak Olaszországban

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Az olaszországi vasúti és légiközlekedési dolgozók kedd éjfélkor kezdődő munkabeszüntetésével indul a nőnapra meghirdetett 24 órás általános szakszervezeti sztrájk, amelyhez az olasz pedagógusok, egészségügyi dolgozók és a kulturális élet is csatlakozott.