tanoda

Az akarat hatalma

Kategória: 
Fotó: Vogt Gergely/Demokrata

Erre az évre 2,5 milliárd forintot különített el a kormányzat a tanodahálózat fenntartására, fejlesztésére. Hamarosan a kormány elé kerül az a programcsomag, amely a háromszáz legszegényebb magyar település felzárkóztatását szolgálja. Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkárral arról beszélgettünk, hogy az ország gazdasági sikerei miként hatnak a legszegényebbek életére.

Pályázatot ír ki a kormány a tanodák támogatására

Kategória: 
Fotó: MTI, archív, illusztráció

A jövő év elejétől a gyermekvédelmi törvényben rögzített szolgáltatás lesz a tanoda, ezek működését a kormány pályázati támogatással segíti - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára hétfőn a Pest megyei Zsámbékon.

A kitörés tanodája

Kategória: 
Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

A hazánkban működő mintegy 280 tanoda csaknem hatezer roma tanuló számára nyújt felzárkózási lehetőséget. Az egyházak és civil szervezetek segítségével életre hívott országos hálózat célja, hogy növelje a hátrányos helyzetű fiatalok tanulási esélyeit. A hazai tanodák 2019. január 9-éig pályázhatnak európai uniós támogatásra, a Széchenyi 2020 program keretében. A halmajugrai Szebb Jövőért Tanoda egyik délutáni foglalkozásán jártunk.