Jelenlegi hely

terrorizmus

TEK: 14 terrorista utazott át Magyarországon

A Terrorelhárítási Központ (TEK) adatai szerint 14 terrorista utazott át Magyarországon 2015 nyarán-őszén, akiknek közük volt a 2015. november 13-án Párizsban, illetve a 2016. március 22-én Brüsszelben elkövetett terrorcselekményekhez - jelentette be Majoros Csaba, a TEK Felderítési Igazgatóságának alezredese a szervezet pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Nem terrorizmus, hanem hadműveletek

Európa nyugati felében háromszáz ember életét követelték az elmúlt egy évben végrehajtott terrorcselekmények. Fejet hajtunk az áldozatok előtt, de a veszteség ennél is nagyobb. Már a kereszteket is fűrészelik. Horváth József, a katonai elhárítás volt műveleti főigazgató-helyettese a korábban kezdődött s mára véressé vált migrációs hullám törvényszerűségeiről nyilatkozott a Magyar Demokratának.

Megszűnhet az Iszlám Állam, de szerepét majd átveszi egy másik szervezet

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatója szerint valószínűleg megszűnik az Iszlám Állam (IÁ), „globális dzsihadista szerepét” azonban máshol átveszi egy másik radikális szervezet.

Merkel: ki kell tartani a multilaterális együttműködés mellett

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Ki kell tartani a többoldalú, multilaterális együttműködés és a nemzetközi szervezetek mellett, és javítani kell hatékonyságukat - emelte ki Angela Merkel német kancellár az 53. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián (MSC) elmondott beszédében.

Több száz feltételezett terroristát vettek őrizetbe Törökországban

Fotó: MTI/AP/Dha-Depo Photos/Mahir Alan

Az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet mintegy ötszáz feltételezett terroristáját vették őrizetbe vasárnap reggel Törökország-szerte végrehajtott rajtaütésekben a török hatóságok - jelentette a Dogan és az Anadolu török hírügynökség.