Jelenlegi hely

terrorizmus

TEK: 14 terrorista utazott át Magyarországon

A Terrorelhárítási Központ (TEK) adatai szerint 14 terrorista utazott át Magyarországon 2015 nyarán-őszén, akiknek közük volt a 2015. november 13-án Párizsban, illetve a 2016. március 22-én Brüsszelben elkövetett terrorcselekményekhez - jelentette be Majoros Csaba, a TEK Felderítési Igazgatóságának alezredese a szervezet pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Nem terrorizmus, hanem hadműveletek

Európa nyugati felében háromszáz ember életét követelték az elmúlt egy évben végrehajtott terrorcselekmények. Fejet hajtunk az áldozatok előtt, de a veszteség ennél is nagyobb. Már a kereszteket is fűrészelik. Horváth József, a katonai elhárítás volt műveleti főigazgató-helyettese a korábban kezdődött s mára véressé vált migrációs hullám törvényszerűségeiről nyilatkozott a Magyar Demokratának.

Késeléses merénylet egy amerikai reptéren

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Késeléses merénylet történt az egyesült államokbeli Michigan állam egyik reptéren, amit a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) utóbb terrorakciónak minősített.

Merényletkísérlet Brüsszelben

Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

A belga terror-elhárítás még nem állapította meg a személyazonosságát annak a férfinek, aki tegnap több robbanószerkezetet is működésbe hozott egy brüsszeli vonatállomáson - írja a Reuters.

Őrizetben a hozzátartozók

Őrizetbe vették kedden a az előző napi párizsi furgonos merényletkísérlet iszlamista radikális elkövetőjének négy hozzátartozóját - közölték rendőrségi források.