Jelenlegi hely

terrorveszély

Komoly veszélyt jelentenek a visszatérők

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő szerint bár nem mindenki terrorista, aki az Iszlám Állam oldalán harcolt, hiszen sokan csalódottan térnek vissza Európába, a folyamat ennek ellenére komoly veszélyt jelent.

Fenntartanák a belső határellenőrzést

Fotó: MTI archív

 

Dánia és Németország a schengeni övezeten belüli határellenőrzés további hat hónappal történő meghosszabbítását kérte - közölte Natasha Bertaud bizottsági szóvivő csütörtökön Brüsszelben.

Nem engedélyezték a muzulmán imatalálkozót

Terrorveszélyre hivatkozva a római idegenrendészet nem engedélyezte a Colosseumnál pénteken tervezett muzulmán imatalálkozó megtartását.

Európában soha nem volt ilyen rossz a biztonsági helyzet

Fotó: MTI, archív

A Miniszterelnökséget vezető miniszter értékelése szerint Európában soha nem volt ilyen rossz a biztonsági helyzet, vége „a boldog békeidőknek”, a terrorizmus bármelyik európai ország életében hétköznapi veszélyt jelent.

Terrorveszélyre figyelmeztették a brit repülőtereket és atomerőműveket

A brit biztonsági szolgálatok terrorveszélyre figyelmeztették a brit repülőtereket és atomerőműveket, és a biztonsági intézkedések fokozására szólították őket, mert nőtt az elektronikus biztonsági rendszereiket fenyegető veszély - értesült a The Telegraph című brit lap.