Jelenlegi hely

tömegközlekedés

Hamis információk a közlekedési kártyáról

Hetek óta terjed az interneten az az e-mail, amiben arra figyelmeztetnek, 2018 januárjától kötelező lesz a Budapesti Közlekedési Központ elektronikus közlekedési kártyáinak használata.

26 új villamos és 60 trolibusz érkezhet Budapestre

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Huszonhat új, alacsonypadlós CAF villamos, valamint hatvan új, alacsonypadlós Skoda-Solaris trolibusz érkezhet Budapestre - tudatta a Főpolgármesteri Hivatal hétfőn az MTI-vel.

Összeomlással riogat az LMP

Fotó: MTI, archív

Az LMP szerint a 3-as metró rosszul szervezett pótlása miatt hétfőn összeomolhat a teljes budapesti közösségi közlekedés.

Jövő a tömegközlekedésben

Négy európai főváros döntött úgy, hogy 2025-től nem engedi belvárosába a dízeles járműveket. Norvégia és Hollandia ugyanekkortól betiltja a nem villanymotoros új autók forgalmazását. Londonban 51 villanybusz rója az utakat, az amszterdami repülőtéren 40, Budapesten 20. A világ legjelentősebb elektromos buszokat gyártó cége, a kínai BYD Komáromban nyitotta meg első európai üzemét, ahonnan éppen a múlt héten gördült ki az első két jármű.

A félmeztelen Párbeszéd követelőzik

Képernyőfotó: Tordai Bence Facebook-oldala

A Párbeszéd ügyvivője arra szólította fel Tarlós István főpolgármestert, hogy vagy tegye biztonságossá és viszonylag kényelmessé a budapesti tömegközlekedést, vagy mondjon le a posztjáról.