tüntetés

Ellenzéki felhívásra tüntetnek a fővárosban

Kategória: 
Fotó: MTI/Mónus Márton

Az ellenzéki pártok kezdeményezésére indult Kossuth téri rendezvény alkalmi felszólalásokkal kezdődött a fővárosban. A szervezők arra buzdították az összegyűlteket, hogy mondják el véleményüket a szerda délelőtt elfogadott törvénymódosításról. Közben többen azt kiabálták: "Vesszen a kormány!" A megmozdulásról a tüntetők a Fidesz Lendvay utcai székházához vonultak. A rendőrség tájékoztatása szerint két rendőr megsérült.

Lassítják a francia gazdaság növekedését a tüntetések

Kategória: 
Fotó: MTI, archív, illusztráció

Franciaország központi bankjának előrejelzése szerint jelentősen lassítják a gazdaság növekedését a kormány szociális és adópolitikája ellen tüntető sárgamellényesek megmozdulásai a negyedik negyedévben, ami tovább bonyolítja Emmanuel Macron államfő feladatát, hogy megtalálja az elégedetlenkedőket kiengesztelő engedményeket.

Sárga mellényesek

Kategória: 
Fotó: MTI/AP

A sárga mellényesek demonstrációja immár egy hónapja tart Franciaországban. A világ megdöbbenve nézi a lezárt körforgalmakról, felgyújtott rendőrkapitányságokról, a Champs Elysées-n uralkodó háborús állapotokról érkező képeket. Megoldás egyelőre nem látszik, Emmanuel Macron és politikai köre tanácstalanul nézi a spontán szerveződött, a társadalom legkülönbözőbb csoportjait összefogó megmozdulást.

A párizsi tüntetők tíz százaléka került őrizetbe

Kategória: 
Fotó: MTI, archív, illusztráció

A francia kormány szociális és adópolitikája ellen tüntető sárgamellényesek megmozdulásait kísérő zavargások miatt 1929 előállítás történt és 1709-en kerültek őrizetbe, közülük több mint ezren Párizsban, ami kivételesen magas szám - derül ki a belügyminisztérium által vasárnap közzétett végleges adatokból.

Oldalak