Jelenlegi hely

Ukrajna

Hackertámadás Ukrajnában

Vírusos hackertámadás ért kedden számos ukrajnai pénzintézetet, köztük a magyar OTP ottani leánybankját is, valamint a kereskedelmi és az állami szektor több szolgáltatóvállalatát - jelentette az UNIAN ukrán hírügynökség.

Újabb áldozatok

Ukrán katonák semlegesítettek egy szakadár diverziós felderítő csoportot a Donyec-medencei konfliktusövezetben, az összecsapásban a támadók közül kettőt megöltek, köztük egy orosz állampolgárt, négyet fogságba ejtettek, köztük szintén egy orosz állampolgárt - közölte vasárnap a kijevi hadműveleti parancsnokság.

A kárpátaljai magyarsának is fontos a vízummentesség

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A nemzetpolitikai államtitkár szerint a kárpátaljai magyarság számára is kiemelt a jelentősége annak, hogy szabadon utazhatnak az Európai Unióba, és nagyban hozzájárul, hogy erősödjenek a kapcsolatok az anyaországgal.

Életbe lépett az ukrán állampolgárok EU-s vízummentessége

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Vasárnap nulla órákor életbe lépett az ukrán állampolgárok európai uniós vízummentessége: ezentúl vízum nélkül utazhatnak az Európai Unió tagállamaiba Ukrajna biometrikus útlevéllel rendelkező állampolgárai.

Nem enyhül a konfliktus a Donyec-medencében

Továbbra is feszült a helyzet a kelet-ukrajnai konfliktus övezetében, ahol az elmúlt huszonnégy órában kilenc ukrán katona sebesült meg a Moszkva által támogatott szakadárok támadásaiban - közölte szokásos reggeli közleményében csütörtökön a kijevi hadműveleti parancsnokság.