Jelenlegi hely

Ukrajna

Katonaság a provokáció ellen

Az ukrán külügyi szóvivő állítása szerint a provokációk elkerüléséért telepítenek egy zászlóaljnyi katonát a kárpátaljai Beregszászra.

Ukrajna nem mentesülhet kötelezettségei alól

Fotó: MTI, archív

Az, hogy egy olyan ország, mint Ukrajna, geopolitikailag fontos pozícióban van, nem jelenti azt, hogy mentesülne a nemzetközi jogszabályok betartása alól, sem pedig azon kötelezettsége alól, hogy megvédje az ország területén élő kisebbségeket - jelentette ki Szijjártó Péter Brüsszelben hétfőn, az európai uniós tagállamok külügyminiszteri tanácskozásának szünetében.

A nagy nyugdíjhazugság

Fotó: MTI, archív

Ukrán nyugdíjbiznisz. Ez a kifejezés az idei választási kampány egyik meghatározó szlogenjévé vált, amelyet a DK-tól a Jobbikig a teljes ellenzék előszeretettel mantráz. Gyurcsány Ferenc irigységre építő gyűlöletkampánya pont olyan hazug, mint a 23 millió románnal való riogatás.

Gyilkos influenzajárvány Ukrajnában

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Szűk egy hónap alatt két felnőtt és három, hétévesnél fiatalabb gyermek halt bele influenzafertőzésbe Ukrajnában, hat megyében a megbetegedések száma elérte a járvánnyá minősítés szintjét.
 

Oroszokat tett felelőssé a kormányzó

Fotó: MTI, archív

Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzója hétfőn kijelentette, hogy a Dnyeszter menti Köztársaság lakosa a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) ungvári székháza ellen februárban elkövetett két támadás felbujtója. Moszkal szerint a felbújtó orosz titkosszolgálati megbízást teljesített, és további magyarellenes provokációk lehetségesek a térségben.