Jelenlegi hely

USA


Magyarország közös sikertörténetet akar az Egyesült Államokkal

Fotó: MTI/KKM

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felavatta a washingtoni magyar nagykövetség új épületét. Beszédében egyebek között azt hangsúlyozta, hogy Magyarország közös sikertörténetet akar az Egyesült Államokkal.

Az USA fontolgatja, hogy kilép az ENSZ Emberi Jogi Tanácsából

Fotó: MTI, archív, illusztráció, szerk.

Az Egyesült Államok fontolgatja, hogy kilép az ENSZ Emberi Jogi Tanácsából - derült ki Rex Tillerson amerikai külügyminiszter szerdán nyilvánosságra került leveléből.

A Trump-kormány a védelmi kiadások növelését tervezi

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

Az idén hivatalába lépett Donald Trump amerikai elnök kormányzatának első költségvetése a védelmi kiadások jelentős növelését és bizonyos területek költségvetésének jelentős csökkentését tervezi.

Egy hawaii szövetségi bíró felfüggesztette Trump rendeletét

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

Hawaii fővárosában, Honoluluban egy szövetségi bíró szerdán este felfüggesztette Donald Trump amerikai elnök második rendeletét, amely átmenetileg korlátozná a beutazást az Egyesült Államokba egyes országokból.

Donald Trump kitart amellett, hogy Obamáék lehallgatták

Fotó: MTI, archív

Donald Trump amerikai elnök helyi idő szerint szerdán este, a Fox televíziónak adott interjújában megismételte, hogy a választási kampány idején elődje, Barack Obama elnök lehallgattatta őt és kampánycsapatát a New York-i Trump-toronyban.