Jelenlegi hely

USA

Trump: elrendeződnek a dolgok Oroszországgal

Fotó: MTI/AP

Az amerikai elnök szerint „szépen elrendeződnek majd a dolgok” Oroszországgal. Csütörtöki Twitter-üzenetében Donald Trump reményének adott hangot, hogy „tartós békesség” alakul ki országa és Oroszország között.

Tévedésből Washington által támogatott harcosokat öltek meg

Fotó: shutterstock, illusztráció

Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön elismerte, hogy egy szíriai légicsapásban tévedésből az Egyesült Államok által támogatott szíriai harcosokat öltek meg.

Az orosz és az amerikai külügyminiszter a kapcsolatok stabilizálására törekszik

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

Oroszország és az Egyesült Államok munkacsoportot hoz létre a kétoldalú kapcsolatok stabilizálására, Vlagyimir Putyin elnök pedig kész jóváhagyni a szíriai légtérben az orosz és az amerikai harci gépek közötti incidensek megelőzését célzó kétoldalú memorandum hatályának helyreállítását, ám a szíriai helyzet jelenlegi legégetőbb kérdéseiben - a vegyifegyver-incidens és Bassár el-Aszad elnök jövője ügyében - csekély előrelépés történt.

A magyar jogrendben nem lehet törvényeket felfüggeszteni

Fotó: Somfai Sándor/Demokrata, archív

A magyar jogrendben nem lehet törvényeket felfüggeszteni - reagált Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese szerdán a washingtoni külügyminisztérium szóvivőjének nyilatkozatára.

Vlagyimir Putyin az orosz-amerikai kapcsolatokról beszélt

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

Romlottak az orosz-amerikai kapcsolatok Donald Trump hivatalba lépése óta az előző washingtoni vezetés időszakához képest - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a Mir tévécsatorna által szerdán közzétett interjújában.