Jelenlegi hely

V4

Alternatív V4 Momentum módra

Fotó: MTI, archív

Alternatív Közép-Európában gondolkodik a Momentum más külföldi pártokkal közösen, hogy felváltsák a visegrádi négyek rendszerét.

Egységesek a visegrádi országok

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A visegrádi országok, vagyis Magyarország mellett Lengyelország, Szlovákia és Csehország továbbra is egységesen lépnek fel az illegális bevándorlással, valamint a kényszerbetelepítéssel szemben - mondták a V4-ek országaiban dolgozó magyar nagykövetek az M1 aktuális csatorna Híradójában.

A visegrádi csoport egységes marad

Fotó: MTI, archív

Dacára minden megbontási kísérletnek, a visegrádi csoport egységes marad általánosságban, de ezen belül a migráció szempontjából is, ezt világossá tették egymás között és mások előtt a V4-ek az Európai Unió tagállamainak informális külügyminiszteri találkozóján - közölte Szijjártó Péter külügy- és külgazdasági miniszter pénteken az MTI-vel telefonon Tallinnból, a találkozó helyszínéről.

Magyarország visszautasítja a kettős mércét

Magyarország visszautasítja, hogy az Európai Unió bárkivel szemben is a kettős mércét alkalmazza - közölte a külgazdasági és külügyminiszter kérdésre válaszul, miután a visegrádi négyek (V4) vezetői a Keleti Partnerség országaiból érkezett politikusokkal találkoztak az Európai Bizottság és Észtország képviselőinek részvételével csütörtökön Budapesten.

Egységes a V4 álláspontja

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

Beata Szydlo és Robert Fico hétfőn megerősítették, hogy a kiküldött munkavállalókról szóló uniós irányelv témájában továbbá is egységes a visegrádi csoport (V4) álláspontja - közölte a lengyel kormányszóvivő, ismertetve a lengyel és a szlovák kormányfő telefonos beszélgetésének tartalmát.