Jelenlegi hely

V4

Václav Klaus több bátorságot vár

Fotó: MTI, Soós Lajos

A visegrádi csoportnak több bátorságra, nagyobb elkötelezettségre lenne szüksége a geopolitikai kérdésekben - mondta Václav Klaus, Csehország volt elnöke és volt miniszterelnöke az Európa jövője nemzetközi konferencián csütörtökön Budapesten.
 

A visegrádiak küldetése

Képernyőfotó: europajovojev4.eu

Európa jövője. Ezzel a sokatmondó címmel rendez konferenciát május 23-24-én a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány, valamint a Századvég Alapítvány a Várkert Bazárban. 
 

Közép-Európa egyre erősebb és ez sokakat irritál

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Közép-Európa egyre markánsabban zárkózik fel, egyre erősebb és markáns politikai véleményeket fogalmaz meg, ami sokakban irritációt vált ki - jelentette ki Magyar Levente, a külügyi tárca parlamenti államtitkára Pozsonyban, ahol részt vett a Globsec kül- és biztonságpolitikai fórum egyik panelbeszélgetésén pénteken.
 

Sikeres jövő előtt

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Nagy sikereket érhet el a Magyarország és Lengyelország között lévő modernkori együttműködés, akár az egész Európai Unió jövőjére meghatározó szerepet gyakorolhat.

A V4-nek oszthatatlan egységet kell képeznie

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A visegrádi csoport (V4) a közös érdekeket képviselő oszthatatlan egységet kell, hogy képezzen az Európai Unióban - hangsúlyozta Milos Zeman cseh elnök csütörtökön Varsóban, a lengyel elnökkel Andrzej Dudával közösen tartott sajtóértekezleten.