Jelenlegi hely

V4

Közös fellépés a V4-ek jogai érdekében

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Magyarország minden rendelkezésére álló eszközzel fellép a tagállami hatáskörök csorbítására irányuló bizottsági törekvésekkel szemben - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Varsóban, a Visegrádi négyek munkaügyi és szociális ügyekkel foglalkozó minisztereinek találkozóján. 

Ellehetetlenítenék a visegrádi országok fuvarozóit Nyugat-Európában

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

Az Európai Bizottság kiküldetési irányelvében a fuvarozásra is olyan minimálbér kötelezettséget, adminisztrációs terheket írnak elő, amely ellehetetlenítené a visegrádi országok nemzetközi közút fuvarozóinak munkáját Nyugat-Európában - mondta Somogyi Gábor, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) főtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Közös standon mutatkoznak be a V4-es országok

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Csehország, Lengyelország és Szlovákia legfrissebb irodalmi terméséből nyújt ízelítőt a Visegrádi Négyek országainak közös standja csütörtöktől vasárnapig a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.

A lengyel-magyar viszony a V4-es együttműködés tengelye

Fotó: MTI/EPA/Radek Pietruszka

A visegrádi együttműködés tengelyének nevezte a kiváló lengyel-magyar kapcsolatokat Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Beata Szydlo lengyel miniszterelnökkel tartott szerdai varsói megbeszéléséről nyilatkozva - tájékoztatta az MTI-t Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke.

Orbán Viktor a példa

Fotó: MTI, archív

Magyarországon és Romániában egyaránt meglepetést keltett, hogy Victor Ponta volt román kormányfő kiállt a magyar kormány külföldi alapítású egyetemek működését tisztázó törvényjavaslata mellett. És nem csak ő. Orbán Viktor kormányának messze nem olyan rossz az európai megítélése, amint azt a hazai baloldal híreszteli. Felidéztünk néhány ügyet, esetet, amikor tekintélyes politikusok hivatkoztak hazánkra, sőt, olykor maguk is követték a magyar példát.