Jelenlegi hely

V4

A V4 megnyerte az EU-val folytatott vitát

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Lengyelország és a visegrádi csoport megnyerte az Európai Unióval folytatott vitát a migrációs politikáról, Varsó határozott politikájának hatására megváltozott a migrációs válságról kialakul felfogás - jelentette ki Beata Szydlo lengyel kormányfő Varsóban a kabinet munkájának első két évét értékelve.

V4-es e-sportbajnokságot támogat a kormány

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A magyarországi elektronikus sport (e-sport) sportágként elismerése, továbbá a visegrádi együttműködés elmélyítése érdekében a kormány támogatja a visegrádi négyek közötti e-sportbajnokság és -konferencia rendezését - derül ki a Magyar Közlöny pénteki számában megjelent egyik kormányhatározatból.

A V4-ek nem akarnak megváltozni

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Csehország, Lengyelország és Szlovákia egyetért Magyarországgal abban, hogy "ezeknek az országoknak nem szabad megváltozniuk", ugyanebben a kulturális közegben akarnak élni, párhuzamos társadalmak nélkül - mondta az M1 aktuális csatorna műsorában Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.

Nem merül fel Románia csatlakozása

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Románia nem fog a visegrádi négyekhez csatlakozni, a V4-eknek sem áll szándékukban bővíteni a jelenleg négy országra kiterjedő együttműködést - közölte a Radio France Internationale (RFI) a román adás internetes oldalán egy Teodor Melescanu román külügyminiszterrel készült interjút ismertetve.

Közép-Európa országai együtt emelkednek fel

Fotó: MTI, Máthé Zoltán

Magyarország nem sikersziget, hanem Közép-Európa része, amelynek országai együtt emelkednek fel - mondta Orbán Viktor kormányfő a gumiabroncsokat gyártó japán Bridgestone 85 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházásának átadásán a Tatabányai Ipari Parkban.