Jelenlegi hely

választás 2018

Sehol sem kellett újraszámlálást elrendelni

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a benyújtott fellebbezések alapján egyetlen választókerületben sem rendelte el a szavazatok újraszámlálását - közölte az NVB elnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán.

A Fidesz-KDNP maradt az egyetlen néppárt

Fotó: MTI, illusztráció

A Fidesz-KDNP maradt az egyetlen néppárt Magyarországon - értékelte a választások eredményét az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában Deák Dániel politológus, a Figyelő főmunkatársa.
 

Baloldali voksok segítették a Jobbikot

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Farkas Örs politikai elemző szerint a mostani parlamenti választáson baloldali voksokkal tudta megőrizni szavazatszámait a Jobbik.
 

A méréseknél a ZRI-Závecz volt a legpontosabb

Fotó: MTI, Koszticsák Szilárd

A kozvelemenykutatok.hu a pártok listás szavazatarányára adott szakértői becsléseket és méréseket az április 8-i országgyűlési választás eredményével összevetve arra jutott, hogy az intézetek választás előtti szakértői becslésre vonatkozó versenyét a Medián nyerte, a választás előtti utolsó felmérések tekintetében pedig a ZRI-Závecz volt a legpontosabb.
 

A szocik a választás legnagyobb vesztesei

Fotó: MTI, archív, szerk.

Farkas Örs politikai elemző szerint a szocialisták a parlamenti választások legnagyobb vesztesei, és véleménye szerint innen már nem tudnak felállni.