Jelenlegi hely

Varga Csaba

Nem sikerült elérni a csúcsot

Fotó: MTI, archív

Az időjárás miatt nagyjából 8100 méter magasságban kénytelen volt visszafordulni a Kancsendzöngán Varga Csaba hegymászó.

Klein Dávid és Varga Csaba is elindult

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Kalifa Himalája Expedíció 2018 keretében mindkét hegymászó elindult pénteken a csúcsmászásra: Klein Dávid a Sisapangma 8027 méteres csúcsát, Varga Csaba a Kancsendzönga 8586 méteres csúcsát vette célba - közölték az expedíció szponzorai az MTI-vel.
 

Emléktábla a Himaláján

Fotó: MTI, archív

Emléktáblát állítottak hétfőn a Kancsendzönga alaptáborában a himalájai hegycsúcsot 2013-ban magyarként először meghódító, ám a hegyen meghalt Erőss Zsolt és Kiss Péter hegymászóknak.

Isten felé félúton

Varga Csaba április elején a Kalifa Himalája Expedíció 2018 keretén belül a Kancsendzöngára indul, hogy Erőss Zsolt és Kiss Péter után harmadik magyarként feljusson a világ legmagasabb csúcsainak egyikére. Az erdélyi fiatalemberrel kollégái eltűnéséről, a hegymászás elüzletiesedéséről, valamint az isteni akarat és emberi psziché hatalmáról beszélgettünk.

Varga Csaba a 8586 méteres Kancsendzöngára indul

Fotó: MTI, archív

Varga Csaba erdélyi magyar hegymászó a Kalifa Himalája Expedíció 2018 keretében a 8586 méteres Kancsendzöngára indul április elején, és emléktáblát is elhelyez Erőss Zsoltnak és Kiss Péternek - hangzott el csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.