Jelenlegi hely

Varga Mihály

Jó évet zár a magyar bankrendszer

Fotó: MTI, archív

Kedvező évet zár a magyar bankrendszer, adózott eredménye idén az első háromnegyed évben 19 százalékkal volt magasabb, közel 500 milliárd forinttal haladta meg az előző évit - mondta Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter szerdán Budapesten, az Unicredit üzleti fórumán.

Javítani kell a versenyképességet

Fotó: MTI, archív

Sokféle megközelítésből foglalkozik a kormány azzal, hogy az ország versenyképessége javuljon, ami azt jelenti, hogy gyorsabban és hatékonyabban legyen képes alkalmazkodni a változásokhoz - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Versenyképesség a digitalizáció és a robotizáció korában című konferenciáján Budapesten csütörtökön.

Csökkenő pályán az államadósság

Fotó: MTI, archív

A hatéves bérmegállapodás és az adócsökkentések nem befolyásolták az államháztartás helyzetét, a kiadások a terveknek megfelelően alakulnak, a 2,4 százalékos hiánycél biztonsággal teljesíthető, a GDP-arányos államadósság pedig csökkenő pályán marad - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter éves meghallgatásán szerdán az Országgyűlés költségvetési bizottságának ülésén.

Elismerik a magyar gazdaság eredményeit

Fotó: Vermes Tibor/Demokrata, archív

A nemzetgazdasági miniszter szerint Magyarország jó úton jár, ezt a piaci szereplők, az Európai Bizottság és más nemzetközi szervezetek mellett már a hitelminősítők is megerősítik - olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szombat reggeli, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Varga Mihály: a nemzeti egység a legfontosabb

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Ahogy 1956-ban, úgy ma is a nemzeti egység, az egységes kiállás a legfontosabb - hangsúlyozta a nemzetgazdasági miniszter hétfőn a fővárosi Széna téren tartott megemlékezésen.