Jelenlegi hely

Varga Mihály

A Siemens csatlakozik

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

A Siemens csatlakozik a kormány beszállítófejlesztési programjához -  az erről szóló szándéknyilatkozatot hétfőn írta alá Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója Budapesten.

55 hónapja emelkednek a reálbérek

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A bérek 55 hónapja folyamatosan az infláció felett emelkednek - mondta Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter csütörtökön a TV2 Mokka című műsorában a Központi Statisztikai Hivatal tegnap közölt adataira reagálva.

Hárommilliárd forint óvoda- és konyhafejlesztésre

Fotó: MTI, archív

Összesen hárommilliárd forinttal járul hozzá 112 önkormányzati óvoda- és konyha megújításához idén a költségvetés - tudatta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken az MTI-vel.

A kormány új tőkealapok indításáról döntött

Fotó: MTI, archív

A kormány meghosszabbította és 8 milliárd forinttal megemelte a Széchenyi Tőkebefektetési Alap tőkéjét, valamint döntött két új tőkealap indításáról, amelyek a közép-magyarországi és a határ menti vállalkozások fejlesztéseit segítik szeptembertől - jelentette be Varga Mihály hétfői sajtótájékoztatóján. A vállalkozások számára tőzsdei mentoring szolgáltatást biztosító kiemelt projekt is indul a Budapesti Értéktőzsde közreműködésével, tette hozzá.

Tízmilliárd munkahelyteremtésre

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Augusztus elsejétől 10 milliárd forint összegű nyílt pályázatot hirdet a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására a Nemzetgazdasági Minisztérium - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek.