Jelenlegi hely

Városliget

Épül, szépül a Városliget

Mérföldkőhöz érkezett a Liget Budapest projekt. A 2011-ben indult beruházás előkészítő munkálatai befejeződtek, a projekt a megvalósítási szakaszba lépett. Az idén már számos fejlesztés elkezdődött, 2018-tól pedig az új múzeumok is épülnek, hogy 2020-ra egy élhetőbb, a mostaninál jóval zöldebb és korszerűbb, vonzó intézményekkel gazdagabb Városligetben gyönyörködhessünk.

Világraszóló Városliget

Fotó: ligetbudapest.hu

Alapos előkészítő munka és kiterjedt társadalmi egyeztetést követően októberben megkezdődött a Városliget 100 hektáros parkját érintő kert- és tájépítészeti megújulás első üteme.

Feloszlatták a Ligetvédők demonstrációját

Fotó: Somfai Sándor/Demokrata, archív

Feloszlatta a rendőrség a Ligetvédők több hónapja tartó demonstrációját a fővárosban. A Városligetből péntekre a sátrakat is elvitték - erősítette meg a rendőrség pénteken az MTI-nek.

LMP: meg fogjuk akadályozni a Városliget beépítését

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Az LMP szerint egy közparkban nincs helye gigantikus betonépületeknek, az ellenzéki párt ezért meg fogja akadályozni a Városliget beépítését - jelentette ki a párt két fővárosi, kerületi önkormányzati képviselője hétfőn, a május 1-jei városligeti rendezvényükön tartott sajtótájékoztatón.

Felavatták Darányi Ignác szobrát

Fotó: MTI, Bruzák Noémi

Halálának 90. évfordulója alkalmából avatták fel Darányi Ignác egykori földművelésügyi miniszter szobrát Budapesten, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum városligeti épülete előtt.