Vidnyánszky Attila

Erőt nyerni a hitben

Kategória: 
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Sára és György hetedik gyermeküket temetik. Az asszony fásult, a férj összeomlott. Lehet-e még ilyenkor is erőt nyerni a hitben, és ki az, aki minden tragédia ellenére makacsul életre kívánkozik? A Nemzeti Színház ősbemutatója, a Sára asszony apropóján Vidnyánszky Attila rendező-igazgatóval a madáchi csodáról, a zenélő magyar lélekről és a teátrum jövőjéről is beszélgettünk.

Erőt nyerni a hitben

Kategória: 

Sára és György hetedik gyermeküket temetik. Az asszony fásult, a férj összeomlott. Lehet-e még ilyenkor is erőt nyerni a hitben, és ki az, aki minden tragédia ellenére makacsul életre kívánkozik? A Nemzeti Színház ősbemutatója, a Sára asszony apropóján Vidnyánszky Attilával a madáchi csodáról, a zenélő magyar lélekről és a teátrum jövőjéről is beszélgettünk.

Nagy kultúrharcos volt

Kategória: 
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt, archív, illusztráció (szerk.)

Kerényi Imre nagy kultúrharcos volt, aki az évek múlásával egyre tisztábban és világosabban látta, hogy mi a feladata a magyar kultúra értékeinek megőrzése és a magyar kultúra megújítása terén - mondta Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója, a Magyar Teátrumi Tásaság elnöke szombaton az MTI-nek az elhunyt színházi rendezőre, publicistára emlékezve.

Oldalak