Jelenlegi hely

vizes vb

Nemzetközi díjas a vizes vb nyitóelőadása

Fotó: MTI, archív

Két kategóriában is díjazták a nyári magyarországi vizes világbajnokság nyitóelőadását a rendezvényszakma Oscar-díjaként is emlegetett Bea World - Best Event Awards ünnepélyes díjátadó gáláján, Portóban.

Magyarország fantasztikus házigazda

Fotó: MTI/Czagány Balázs

Julio Maglione, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) elnöke szerint ahogyan a két héttel ezelőtt „normál” világbajnokságon, úgy a vasárnap befejeződő masters vb-n is fantasztikus házigazda volt Magyarország.

Ez a győzelem mindannyiunké

Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Nagyszerű volt a helyszínen megélni a sikereket, látni, hogy ezek az alkalmak összekovácsolják a nemzetet. Ilyenkor, ezt olimpiai győzelmeknél vagy a labdarúgók tavalyi Eb-szereplésénél is látjuk, félre tudjuk tenni, ami elválaszt, kicsik és nagyok, pestiek és vidékiek, hölgyek és férfiak szurkolnak egyként a magyaroknak. Biztos vagyok abban, hogy a vizes vb megerősítette a magyarok önbecsülését, önbizalmát és összetartozását – mondta a Demokratának Fürjes Balázs kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos.

Ötből négy magyar örül a vizes vb-nek

Fotó: MTI, archív

Ötből négy magyar örül annak, hogy Magyarországon rendezték a vizes világbajnokságot - közölte a Nézőpont Intézet országos reprezentatív kutatása alapján csütörtökön az MTI-vel. A válaszolók 11 százaléka jelezte, hogy nem örült a világesemény budapesti megrendezésének.

A legszebb gólokat a magyarok lőtték

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A vizes vb-n lőtt tíz legszebb gólból négy is a magyaroké egy nemzetközi, vízilabdával foglalkozó honlap értékelése szerint.