Jelenlegi hely

vizes vb

A Duna Aréna a minta

Részletesen tanulmányozza az úszóaréna épületét, terveit és kivitelezési módszereit a 2024-es párizsi olimpia szervezőbizottsága.

Újabb nemzetközi díjat nyert a vizes vb

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Ismét hatalmas nemzetközi elismerésben részesült Magyarország és a 2017-es FINA Világbajnokság. Az International Sports Awards (ISA) hazánknak, a Dunán felállított óriás-ugrótoronynak ítélte az év legjobb versenyhelyszíne díjat - áll a világbajnokságot szervező nkft. által kiadott közleményben.

Nemzetközi díjas a vizes vb nyitóelőadása

Fotó: MTI, archív

Két kategóriában is díjazták a nyári magyarországi vizes világbajnokság nyitóelőadását a rendezvényszakma Oscar-díjaként is emlegetett Bea World - Best Event Awards ünnepélyes díjátadó gáláján, Portóban.

Magyarország fantasztikus házigazda

Fotó: MTI/Czagány Balázs

Julio Maglione, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) elnöke szerint ahogyan a két héttel ezelőtt „normál” világbajnokságon, úgy a vasárnap befejeződő masters vb-n is fantasztikus házigazda volt Magyarország.

Ez a győzelem mindannyiunké

Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Nagyszerű volt a helyszínen megélni a sikereket, látni, hogy ezek az alkalmak összekovácsolják a nemzetet. Ilyenkor, ezt olimpiai győzelmeknél vagy a labdarúgók tavalyi Eb-szereplésénél is látjuk, félre tudjuk tenni, ami elválaszt, kicsik és nagyok, pestiek és vidékiek, hölgyek és férfiak szurkolnak egyként a magyaroknak. Biztos vagyok abban, hogy a vizes vb megerősítette a magyarok önbecsülését, önbizalmát és összetartozását – mondta a Demokratának Fürjes Balázs kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos.