Jelenlegi hely

Vladimir Putyin

Putyin: a távozó amerikai kormány alá akarja aknázni Trump legitimitását

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Az Egyesült Államok távozó kormánya alá akarja aknázni Donald Trump megválasztott amerikai elnök legitimitását - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden Moszkvában.

Kreml: alaposan elő kell készíteni Putyin és Trump első találkozóját

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

Nincs elvi különbség aközött, hogy Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump megválasztott amerikai elnök kétoldalú tárgyaláson vagy sokoldalú fórumon találkozhat-e majd először, a megbeszélést a Moszkva és Washington közötti viszony állapota miatt azonban alaposan elő kell készíteni - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfői moszkvai sajtótájékoztatóján.

Putyin: Ha Brüsszellel nem megy...

Oroszország az EU tagállamaival külön-külön fogja fejleszteni kapcsolatait, ha nem sikerül megállapodnia az unióval - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteki moszkvai sajtóértekezletén.

Putyin: Oroszország minden potenciális agresszornál erősebb

Fotó: MTI, archív

Oroszország ma minden potenciális agresszornál erősebb, de hadereje nem lazíthat, és nem lanyhulhat az ébersége sem - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök az orosz védelmi minisztérium kollégiumának csütörtöki moszkvai tanácskozásán.

Putyin: a provokáció célja az orosz-török viszony és a szíriai rendezés aláásása volt

Fotó: MTI, archív

Az ankarai orosz nagykövet meggyilkolása provokáció volt, amelynek célja az orosz-török kapcsolatok megrontása és a Moszkva azon törekvésének kisiklatása volt, hogy Ankarával és Teheránnal közösen megoldást találjon a szíriai válságra - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfő este Moszkvában.