A Fidesz-frakció szóvivője szerint Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének tízéves évfordulóján a baloldal bocsánatkérés helyett folytatja „hazugságpolitikáját”.Halász János pénteken Budapesten újságíróknak azt mondta: a baloldalon semmi sem változott, „a hazugságok is ugyanazok”, ahelyett, hogy bocsánatot kérnének az emberektől, „ugyanúgy becsapják” őket.
    
Európát ígértek az embereknek, ehelyett ma migránsokat szeretnének betelepíteni Brüsszellel karöltve – fogalmazott.
    
A gyermekszegénység felszámolásáról is „papolnak” – folytatta -, de amikor kormányoztak, „gyermekek százezreit hagyták ellátás nélkül”. Ezzel szemben a jelenlegi kabinet a kisgyermekek döntő többségének ingyenes étkeztetést biztosít – tette hozzá a szóvivő.
    
Azt is mondta, hogy a baloldal mindig „fűt-fát ígér” a nyugdíjasoknak is, pedig „egy tollvonással elvettek egyhavi nyugdíjat” tőlük.
    
Halász János szerint a baloldal ma is az adóemelés politikáját hirdeti, a 15 százalékos személyi jövedelemadót több mint 30 százalékra emelnék.
    
„Papolnak” az oktatás és az egészségügy területén is – fogalmazott -, miközben „ők azok, akik az oktatást és az egészségügyet is tönkretették”, iskolákat zártak be, kórházakat adósítottak el. A Fidesz-kormány azonban a 2017-es költségvetésben már 455 milliárd forinttal többet fordít a közoktatásra és 325 milliárddal többet az egészségügyre, mint a szocialisták tették 2010-ben – hangsúlyozta a Fidesz-frakció szóvivője.

MTI