A kormány megtartotta a nyugdíjasoknak tett korábbi ígéretét, sőt messze felül is múlva azt most több mint egyhavi nyugdíj értékével van több a nyugdíjasok zsebében, mint 2010-ben – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Rétvári Bence – ismertetve az Országgyűlés által szerdától tárgyalandó jövő évi költségvetés nyugdíjasokat érintő számait – arról beszélt: a kormány korábban azt ígérte, hogy megőrzi a nyugdíjak vásárlóértékét, ám végül hat év alatt 23,1 százalékos emelés volt, ami vásárlóérték szempontjából 9,5 százalékot jelent.

A 2018-as büdzsé a munkából élők költségvetése, ugyanakkor biztonságot jelent azok számára is, akik egy életet munkával töltöttek – fogalmazott.

Jelezte: a költségvetés 3 százalékos nyugdíjemeléssel számol 2,7 millió ember számára, és ebben nemcsak az öregségi ellátásban részesülők, hanem például az árvaellátásban vagy az ’56-os és a politikai rehabilitációs nyugdíjpótlékban részesülők is benne vannak.

MTI