A munka törvénykönyve decemberi módosításának megsemmisítését kérik az Alkotmánybíróságtól a parlamenti ellenzéki pártok. A Fidesz szerint a teljes ellenzék beállt Soros kampányába.

Fotók: MTI, Facebook, Youtube, szerk.

A MSZP-Párbeszéd az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben azt írta: a jogszabály közjogilag érvénytelen az Országgyűlésben történt „eljárási törvénytelenségek” miatt. Az ellenzéki politikusok a „rabszolgatörvény” mellett az ülésnapon megszavazott, a jelenlévők kétharmadát megkövetelő sarkalatos törvények esetében is kérik az Alkotmánybíróságtól a közjogi érvénytelenség megállapítását – tették hozzá.

A beadványt támogatták a DK-, a Jobbik-, az LMP-, az MSZP- és a Párbeszéd-frakció tagjai, továbbá független képviselők is, így összegyűlt a szükséges 50 aláírás – írták. 

Az MTI-hez eljuttatott közleményt Szabó Tímea (Párbeszéd), Tóth Bertalan (MSZP), Szabó Gábor (Jobbik), Vadai Ágnes (DK), Keresztes László Lóránt (LMP), valamint Hadházy Ákos, Szél Bernadett és Bősz Anett független képviselő írta alá.

„Az ellenzéki pártok a jövőben is közösen küzdenek a törvény visszavonásáért” – fogalmaztak.

A Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményben úgy reagált, a munka törvénykönyve módosítása csak ürügy a balhékhoz és politikai akciókhoz. „Ezt maga Gyurcsány Ferenc vallotta be”. Soros György megkezdte európai parlamenti választási kampányát és a teljes ellenzék beállt Soros kampányába – írta a Fidesz.a