A Jobbik szerint az Európai Parlamenti választások tétje az, „megengedjük-e Orbán Viktornak, hogy kivezesse Magyarországot az Európai Unióból”.

Fotó: MTI (archív, illusztráció)

A Jobbik alelnöke, Bana Tibor, csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten úgy értékelt: az elmúlt időszak kormányzati lépései – például az orosz hátterű Nemzetközi Beruházási Bank befogadása – azt mutatják, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Magyarország uniós tagságát is feláldozná „saját maffiahálózatának” kiszolgálása érdekében.

Hozzátette: azzal, hogy a „KGB- vagy KGST-bank” Budapestre költözteti a székhelyét, erősödik Magyarország orosz gyarmatosítása, vagyis a magyar kormány az oroszok helytartójává vált.

Felidézte, hogy a bank alkalmazottai adó- és járulékmentességet, korlátlan beutazási, vagyis bevándorlási lehetőséget és diplomáciai mentességet élveznének. Továbbá teljes mentességet kapna a pénzintézet a magyar pénzügyi felügyelet és egyéb hatóságok felügyelete alól – fűzte hozzá Bana Tibor.

Kijelentette: a Jobbik tiltakozik az ellen, hogy törvényesítsék a „maffiára, a KGST-re és a KGB-re” jellemző módszereket.

Szerinte ma Orbán Viktor Vlagyimir Putyin orosz elnök iránymutatásait követi. Ennek ékes példája a Nemzetközi Beruházási Bank letelepítése, ami az orosz térhódítás növelését jelenti Magyarországon és az Európai Unióban – mondta az alelnök.

Arról is szólt, hogy a Jobbik szégyenteljesnek és gyalázatosnak tartja a kormánynak az Európai Unió ellen folytatott kampányát, és egy értékközpontú Európai Unióban képzeli el a szabad, európai és demokratikus Magyarország jövőjét.