Gréczy Zsolt (DK) a szorosabb európai integráció, az európai egyesült államok mellett érvelt napirend előtt.

Hirdetés

Fotó: MTI, archív, szerk. 

Szerinte ugyanis ez garantálná Magyarországnak a békét, a jólétet, azt, hogy a családoknak, az embereknek több pénze legyen. A DK azt javasolja, hogy vezessék be az európai családi pótlékot, az európai minimálbért és a minimálnyugdíjat – közölte. Két utóbbi akkor járna, ha az állam nem képes vagy nem akarja saját állampolgárainak a megfelelő jövedelmet biztosítani – magyarázta, jelezve: ennek fedezete az európai multiadó lenne.

Beszélt arról is, hogy nem Gyurcsány Ferenc felesége vette fel a szőlőtámogatásokat, nem az ő fogorvosa nyert uniós pályázatokat, nem a veje ellen indított az unió csalás elleni hivatala eljárást és nem Gyurcsány Ferenc lánya lett „a turizmusért felelős pelenkaeldobáló”.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára közölte, az európai egyesült államok megvalósítása – amely egyet jelent a hagyományos nemzeti közösségek és a határok felülírását jelentő nyílt társadalommal – mindenről szól, csak nem a magyarokról. Csökkenő magyar önrendelkezés, magasabb rezsi, csökkenő multiadó, csekélyebb ráhatás a bérekre, több pénz a bevándorlókra és kevesebb a magyar családokra, ebben áll a DK „mérgező választási koktélja” – fogalmazott.

Szerinte a magyar történelemben mindig voltak olyanok, akik azt mondták, a magyarok életéről máshol mások képesek jobb döntéseket hozni, és a DK javaslatával ebbe a csapatba jelentkezik. Ha megvalósulna a DK terve, akkor Magyarországnak sokkal kevesebb beleszólása lenne például az adóterhek mértékébe vagy az energiaárakba, ugyanis a nagy multiknak sokkal nagyobb a lobbierejük Brüsszelben – mondta Dömötör Csaba.

Bírálta a DK-t azért is, mert nem támogatta a kormány hétfőn elfogadott családvédelmi akciótervét. Miért kell rutinszerűen a magyar családok ellen menni? – kérdezte, hozzátéve: ez nem hazafiság.