Jelenlegi hely

Az LMP-nek nem kenyere az igazmondás

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) pontosan szerepelteti mérlegében a támogatások és adományok összegét, és előírás szerint minden adatot kitöltött a dokumentumban - közölte az CÖF-CÖKA vezetősége szerdán az MTI-vel, reagálva Szél Bernadett (LMP) parlamenti felszólalására.

Az LMP társelnöke egy üres dokumentumot mutatott fel civil szervezetek külföldi támogatásainak feltüntetéséről szóló előterjesztés vitájában, mondván, az a CÖF „közhasznúsági bevallása”.

A szervezet ugyanakkor azt közölte: Szél Bernadett a CÖF mérlegét megcsonkítva, abból olyan lapokat mutogatott, amelyeket a CÖF-nek nem kellett kitölteni, mert sem a központi költségvetésből, sem önkormányzati költségvetésből, sem nemzetközi forrásból, sőt normatív támogatásból sem kapott pénzösszegeket.

„A hazudozásra épülő besúgóprogram mellett, most már a parlamenti képviselők félrevezetése is az LMP sajátjává vált” - közölték, hozzátéve: épkézláb, az ország érdekét szolgáló konstruktív javaslattal nem tudnak előállni. Az adófizetők pénzéből nem krimiírással, hanem választóik tényleges képviseletével illenék foglalkozni - fogalmazták meg kritikájukat az ellenzéki párttal kapcsolatban.

MTI

Fotó: MTI, archív