Fotó: MTI/Balogh Zoltán, archív

Az LMP szerint a Fidesz „egy másik valóságban él”, amikor a miniszterelnökkel együtt egy erős Magyarországról beszél, a valóság ugyanis az, hogy ha nem változik a kormány gazdaságpolitikája, akkor továbbra is kivándorolnak az emberek.

Schmuck Erzsébet frakcióvezető-helyettes szerdai budapesti sajtótájékoztatóján alapvető változtatást sürgetett a bérpolitikában. Tagadta azt a kormánypárti állítást, hogy pártja adót emelne, hangsúlyozva, igazságosabb, progresszív adózásra van szükség.

Kifejtette, a minimálbér szintjéig egyáltalán nem fizettetnének személyi jövedelemadót, a felett, az átlagbérig pedig mindössze 12 százalékos kulccsal terhelnék a jövedelmeket. Csak az átlagbér felett keresőknek kellene 24 százalékot fizetniük – fűzte hozzá, hangsúlyozva: járulékkedvezményt nem a munkaadóknak, hanem a munkavállalóknak nyújtanának.

Mindez jelentősen növelné a jövedelmeket – összegezte az LMP álláspontját Schmuck Erzsébet.

A politikus kérdésre spekulációnak minősítette a Magyar Idők írását, amely szerint Róna Péter, az LMP programírója vezetésével értelmiségi körök a Jobbik, az MSZP és az LMP összefogását sürgetik. Schmuck Erzsébet kijelentette, az LMP-nek több kongresszusi határozata van arról, hogy önállóan indul a választáson és nem fog össze olyan politikai erőkkel, amelyek korábban hatalmon voltak.

MTI