Fotó: MTI, archív

Bokros Lajos, akit Gyurcsány Ferenc cserben hagyott, bejelentette, jelöltjei hajlandóak a visszalépésre.

Január közepén a csomagjáról elhíresült politikus még azzal sírta tele a sajtót, hogy Gyurcsány Ferenc átverte, hónapokon át hitegette, és a magukat nagynak képzelő ellenzéki pártok le akarják „kaszálni” a kicsiket, valójában a pénz számít nekik. Akkori írásának a kirekesztés címet adta, és kijelentette, ezzel az egy szóval jellemezhető leginkább az MSZP és a DK. Akkor még a szocik „hallatlan gonoszságára” panaszkodott, s így fogalmazott:

A Modern Magyarország Mozgalom keserűen veszi tudomásul, hogy a jelenlegi baloldallal nem lehet helyreállítani a demokráciát, nem lehet leváltani az önkényuralmat.

A Modern Magyarország (MoMa) nevű nanopárt elnöke ennek ellenére jó ideje úgy zárta gondolatait közösségi oldalán, hogy:

A MoMa [mind]ennek ellenére – az utolsó pillanaton túl is – nyitott a megegyezésre a demokratikus ellenzéki pártokkal.

Vasárnapra úgy tűnik, begyógyultak a fájó sebek, ugyanis nagylelkű felajánlást tett a mérhetetlenül alacsony támogatottságú Moma vezetője:

Az ajánlási időszak lezárultával a Modern Magyarország Mozgalom bejelenti, hogy nyilvántartásba vett bármelyik jelöltjét hajlandó visszavonni annak érdekében, hogy mind a 106 egyéni választókerületben a legesélyesebb jelöltre lehessen szavazni az önkényuralom jelöltjével szemben. (…) A legesélyesebb jelölt megtalálása és közös kiválasztása érdekében a MoMa nyitott tárgyalásra és egyeztetésre a demokratikus ellenzéki pártok bármelyikével és mindegyikével.

Bokros Lajos alakulata 31 körzetben próbálkozott aláírásgyűjtéssel, a MoMa honlapján azonban csak tizenhárom szerfelett potens jelöltet ismerhetünk meg, közte a pártelnök Bokrost, aki Budapest V. választókerületében indul (ha nem lép vissza).

demokrata.hu

A MODERN MAGYARORSZÁG MOZGALOM NYILATKOZATA AZ ÁPRILIS 8-i VÁLASZTÁSRÓLA Modern Magyarország Mozgalomnak évek óta a…

Gepostet von Bokros Lajos am Sonntag, 11. März 2018