Fotó: mti archív

Lemondásra szólította föl Botka László szegedi polgármestert Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője szerdán a Szegedi Törvényszék épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Az ügyvezető úgy fogalmazott, „Botka László előtt az egyetlen lehetséges út, ha haladéktalanul lemond polgármesteri tisztségéről”.

Szabó Bálint szerint Botka László bukását nem politikai összeesküvés okozta, hanem az, „hogy belefulladt saját korrupciós ügyeibe”.    

Az ügyvezető kijelentette, 48 órát ad arra a szocialista politikusnak, hogy önként távozzon. Ha ez nem történik meg, „méltatlansági eljárást kezdeményezünk” – mondta.

Az ügyvezető közölte, amennyiben a szegedi közgyűlés Botka Lászlóhoz lojális képviselői nem fosztják meg polgármesteri posztjától a politikust, az országgyűléshez fordulnak.

„Botka Lászlónak egyetlen dolga maradt már csak Szegeden, elszámolni korrupciós ügyeivel” – hangsúlyozta Szabó Bálint, hozzátette: a következő hetekben ezért korrupció elleni kampányt indítanak a csongrádi megyeszékhelyen.

Szabó Bálint az MSZP parlamenti képviselőcsoportjától azt várja, terjesszenek be határozati javaslatot a Szeviép-ügy károsultjainak kártalanításáról.

(MTI)