Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd, archív

Nemcsak a Fidesz–KDNP-frakció, hanem a XV. kerület baloldali képviselőinek egy része is elutasította a Lamperth Mónika jegyző által előkészített költségvetést, amellyel a Demokratikus Koalíció kifizetőhelyévé tennék a kerületet – írta csütörtöki Facebook-bejegyzésében Pintér Gábor, a testület jobboldali frakciójának vezetője. 

Lamperth Mónika egy korábbi szárszói találkozón. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd, archí

A választókerületi elnök hozzátette: „a baloldali vezetés által elkészített költségvetés nem adott választ a kerület valós problémáira, a bölcsődék, óvodák és egészségügyi intézmények, valamint az utak járdák állapotára és a kerület köztisztaságára”. Szerinte Lamperth Mónika, a kerület jegyzője „a problémák megoldása helyett bújtatott szerződésekkel és felesleges állásokkal a Demokratikus Koalíció kifizetőhelyévé tenné a kerületet”. Németh Angéla polgármester pedig „vállalkozásfejlesztésre, kerékpárutak építésére egy forintot sem, az önkormányzati intézmények felújítására pedig alig szánt volna valamit, ellenben saját jutalmára milliókat biztosított volna”.

A kerületben kedd óta áll a bál, mert nem sikerült elfogadni az idei büdzsét. A költségvetési javaslatra tízen voksoltak igennel, heten nemmel, négyen pedig tartózkodtak. A balliberális sajtó a Fideszt hibáztatta a kudarcért – miközben utóbbi tizenegy képviselőből csak heten a Fidesz–KDNP-frakció tagjai –, Németh Angéla polgármester pedig azonnali hatállyal megvonta a szavazásnál szintén tartózkodó Victorné dr. Kovács Judit alpolgármester minden feladat- és hatáskörét „bizalomvesztés miatt”. 

Már a baloldal sem bízik Lamperthben!Nemcsak a Fidesz-KDNP frakció, hanem a XV. kerület baloldali képviselőinek egy…

Gepostet von Gábor Pintér am Donnerstag, 28. Februar 2019