Brüsszel megint a migránsokat akarja támogatni az európai emberek helyett – értékelte a Fidesz-KDNP frakciószövetség szóvivője az Európai Bizottság azon javaslatát, amely szerint migránsonként hatezer euró összegű pénzügyi támogatást nyújtana az Európai Unió az úgynevezett ellenőrzött központok létesítését vállaló tagállamok számára.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Hollik István szerdán újságíróknak nyilatkozva egyértelműen migránspártinak nevezte a javaslatot, és azt mondta: a Fidesz-KDNP arra kéri a kormányt, hogy határozottan utasítsa el a kezdeményezést. 

A javaslat újra azt bizonyítja, hogy Brüsszel nem a migráció megállításán, nem a határvédelem megszervezésén, megerősítésén dolgozik, hanem azon: hogyan hozza be és aztán ossza szét a tagállamok között a migránsokat, amelyet már pénzügyi eszközökkel is ösztönözne – értékelt. 

„Mi azonban úgy gondoljuk, hogy az európai emberek pénzét nem a bevándorlókra, hanem az európai emberekre kell költeni” – jelentette ki. 

„Bármennyiért is akarja Brüsszel megvásárolni a tagállamokat, amíg Magyarországon nemzeti kormány van, hazánkból nem fognak bevándorlóországot csinálni” – szögezte le. 

A javaslat szerinte azt bizonyítja, hogy az európai emberek véleménye még mindig nem jutott el az Európai Bizottsághoz, hiszen nem lezárni akarják a határokat, hanem menedzselni a migránsok áthaladását azokon. 

A kezdeményezéssel ösztönözni akarják a tagállamokat a már Európában lévő migránsok befogadására – mutatott rá Hollik István, hangot adva annak, hogy a Fidesz-KDNP az alapvető irányt tartja rossznak. Nem menedzselni kell a migrációt, átengedni a migránsokat a határokon, hogy aztán az európai emberek fizessenek utánuk, hanem az unió határain kívül kell elbírálni menedékkérelmüket – jelentette ki.